Liga 1: a FC Voluntari a következő szezonban is az élvonalban folytathatja

Izgalmaktól mentes mérkőzéssel zárult le a 2020/2021-es labdarúgó évad: a Liga 1 jövő szezonjának utolsó résztvevőjéről döntő osztályozó visszavágóján a FC Voluntari 4-0-ra legyőzte a Dunărea Călărași csapatát, és ezzel bebiztosította helyét az élvonalban.

Mivel az Ilfov-megyeiek az első összecsapáson is diadalmaskodtak 2-1-re, 6-1-es összesítéssel nyerték meg ezt a párharcot.

A mérkőzés első gólhelyzete a vendégeké volt, viszont ezt Kanda 10 méterről könnyelműen a voluntari kapusba lőtte. Focis közhely, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, s ez itt is beigazolódott: a 7. percben a Dunărea kapusa, Began elszámította magát egy szögletnél, a labda Droppához került, aki 6 méterről megszerezte csapatának a vezetést. Pár perc múlva Betancor növelte a Voluntari előnyét.Fotó: Agerpres

A Dunărea Călărași helyzete az 54. percben vált reménytelenné, amikor a 17 éves Robert Sălceanu megkapta második sárgalapját is, csapatának emberhátrányban kellett volna négy gólt lőnie félóra alatt a feljutáshoz.

A végjátékban a FC Voluntari még két góllal zárta rövidre a kérdést, és jövőre is az élvonalban szerepelhet.

A labdarúgó Liga 1 2021/2022-es szezonrajtánál a következő 16 csapat lesz ott: Kolozsvári CFR, FCSB, CSU Craiova, Sepsi OSK, Academica Clinceni, FC Botoșani, Chindia Târgoviște, Aradi UTA, FC Viitorul, Medgyesi Gaz Metan, Bukaresti Dinamo, FC Argeș, FC Voluntari, FCU Craiova, Bukaresti Rapid és CS Mioveni.

A bajnokság július 16-án kezdődik, viszont egy héttel korábban, július 10-én a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR és a Román Kupa-győztes CSU Craiova megharcolhat a Szuperkupáért.

A lebonyolítási rendszer hasonló lesz az ideihez, 30 alapszakaszbeli forduló után a tabella első hat helyezettje a playoffban oda-visszavágó rendszerben további tíz fordulót játszik, az alsóházi rájátszásban szereplő tíz csapat viszont csak egyszer mérkőzik meg egymással. Az sem változik, hogy a playout első két helyezettje egy ki-ki mérkőzésen döntheti el, hogy melyikük küzdhet meg a playoff 4. helyezettjével a Konferencia Liga indulásért.

A húsz csapatos Liga 2 küzdelmei július 31-én kezdődnek el, ennek a lebonyolítási rendszere is változatlan marad.

A Liga 2 résztvevői: Nagyszebeni FC Hermannstadt, Poli Iași, Astra Giurgiu, FK Csikszereda, Temesvári Poli, Dunărea Călărași, Konstancai Farul, Kolozsvári U, Bukaresti Metaloglobus, Temesvári Ripensia, Petrolul Ploiesti, Viitorul Tg. Jiu, Gloria Buzău, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, Sellenberki Viitorul, Brassói Corona, Dacia Unirea Brăila, CSA Steaua, Dési Unirea.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?