Liga 1: Ilie Poenaru az UTA új vezetőedzője

Ilie Poenaru személyében új vezetőedzője van az UTA futballcsapatának.

Brosovszky Attila és Ilie Poenaru | Képernyőmentés/UTA Facebook-oldalAz első osztályú labdarúgó-bajnokság 11. helyén végzett aradi csapat pénteken jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg Ionuț Badea eddigi vezetőedző szerződését. Akkor nem nevezték meg, hogy ki lesz a tréner utódja, de a digisport.ro tudni véli, hogy Ilie Poenaru hetekkel korábban aláírta szerződését az UTÁ-val.

Poenaru eddig az Academica Clinceni és a Medgyesi Gaz Metan csapatait edzette, mindkét együttes most esett ki az élvonalból, és rossz anyagi helyzetük miatt valószínűleg meg is szűnnek.

Az UTA a hétfő délutáni sajtótájékoztató keretében, Brosovszky Attila klubmenedzser társaságában mutatta be az új szakvezetőt. A tréner első intézkedései egyikeként az UTA még a hétvégén felbontotta öt játékosa szerződését, akiknek a stílusa nem illett bele az új edző elképzeléseibe. Poenaru elismerte, hogy hetek óta folyik a tárgyalás közte és a klub vezetői között, viszont állítása szerint csak hétfő délután írta alá a szerződését. Fő célkitűzésének azt nevezte, hogy a következő idényben a felsőházi rájátszásba (az első hat helyezett közé) vezesse a csapatot.

A játékoskeret június 13-án kezdi meg a felkészülést a 2022–2023-as idényre az új edzővel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?