Lemondott tisztségéről Bálint László György, az UTA vezetőedzője

Bálint László György | Fotó: UTA Facebook-oldal

Közös megegyezéssel felbontották Bálint László György vezetőedzői szerződését az UTÁ-nál – jelentette be hivatalos honlapján az aradi labdarúgóklub.

A szerződésbontás a tréner kérése volt, és vele együtt az edzői stábnak is megköszönték a munkáját – tették hozzá. A klubvezetés szerint a csapat egykori játékosa szakvezetőként is sokat tett a klubért, és remélték, hogy „Gyuszi” pályafutásában is fontos mérföldkő marad az UTÁ-nál eltöltött időszak.

Emlékeztettek, hogy Bálint irányításával nyerték meg a 2019–2020-as másodosztályú bajnokságot a piros-fehérek, és jutottak az élvonalba 12 év szünet után. „Bálint László György nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy az UTA megerősítette pozícióját a Liga 1-ben” – írták.

Az UTA a 2020–2021-es szezonban – újoncként – az alsóházi rájátszás 2. helyén végzett, összeségében a 8. helyen fejezte be az első osztályú bajnokságot. Helyezése alapján indulhatott volna a nemzetközi kupaszereplésért rendezett hazai selejtezőn, de mivel nem rendelkezett európai licenccel, nem állt rajthoz.

A most zajló bajnokságot jól kezdte az aradi csapat, még a dobogón is állt ideig-óráig, de a legutóbbi tíz meccsén képtelen volt nyerni. Eddig utoljára tavaly október 25-én, a sereghajtó Academica Clinceni vendégeként diadalmaskodott az UTA 3–0 arányban, azóta öt-öt döntetlen és vereség a mérlege, s ezeken a meccseken mindössze három gólt szerzett, míg kilencet kapott.

Legutóbb, szombat este a Rapid vendégeként játszott 1–1-et az aradi gárda úgy, hogy a teljes második félidőben emberelőnyben volt, mégsem tudta megtartani az egygólos vezetést. Az UTA jelenleg, az alapszakaszból lejátszott 23 forduló után 28 ponttal a tizedik helyen áll a 15 csapatos bajnokságban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?