Konferencia Liga: a holland rendőrök letartóztatták a Legia két játékosát

A lengyel Legia csapatának két játékosát letartóztatták a holland rendőrök, a varsói klub elnökét pedig arcon ütötték.

Csütörtök este Hollandiában lépett pályára a Legia Varsó együttese, a lengyel csapat egygólos vereséget szenvedett az AZ Alkmaar együttesétől.

A mérkőzés viszonylag nyugodt mederben zajlott a 66. percig, amikor a hazaiak svéd játékosa arcon rúgta a vendégek portugál védőjét, ami miatt kiállították.

A lefújást követően a vendégjátékosok megtapsolták az őket elkísérő szurkolókat, majd a szemtanúk beszámolója szerint a drukkerek és a rendőrök összeverekedtek, lengyel beszámolók szerint a hatóságok provokálták a lengyeleket, el akarták venni a zászlóikat.

„Egyszer csak, szó szerint egyik pillanatról a másikra, az alkmaari stadion biztonsági emberei úgy döntöttek, hogy lezárják a létesítményt, és senkit sem engednek ki. Abban a pillanatban a csapat egy része a buszon volt, mások csatlakoztak volna, de nem sikerült nekik. És ott kezdődött a dolog. Odabent mindenki beszorult, beleértve az AZ-osokat is” – számolt be Robert Błoński újságíró.

A csapat két játékosát, Josuét és Pankovot lerángatták a buszról és előállították, miközben a klub elnökét, Dariusz Mioduskit arcon ütötték a rendőrök.

A beszámolók szerint erre azért került sor, mert az egyik játékos, Radovan Pankov korábban úgy ellökött egy biztonsági őrt, hogy súlyos sérüléseket szenvedett. A lengyelek szerint viszont erről közel sem volt szó, a letartóztatott Pankov és Josue mindössze verbálisan küzdött a rendőrökkel, tettlegességre nem került sor. 

A feszültség a felek között már a mérkőzés elején kialakulhatott, mivel a lengyel szurkolókkal az este korábbi szakaszában meggyűlt a hollandok baja, ezért sem bánhattak kesztyűs kézzel később a játékosokkal. Sőt, miután leszállították a buszról és őrizetbe vették a két labdarúgót, a klub elnöke, Dariusz Mioduski elkísérte játékosait, a felvételeken pedig az is jól látszik, hogy a rendőrök többször ellökték és megütötték a sportvezetőt. 

A holland sajtó arról számolt be, hogy a lengyel szurkolók közül többen jegy nélkül jutottak be a stadionba, míg a mérkőzés előtt a Legia szimpatizánsai összecsaptak a rendőrökkel, akik ellen gumibotokat és paprika sprayt vettek be. A holland rendőrség egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt a történtekről. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?