Kolozsvári győzelem született a Hargita Gyöngye Ralin

A kétszeres összetett bajnok, a kolozsvári Bogdan Marișca nyerte a hétvégén megrendezett Hargita Györgye Ralit, miután a lövétei gyorsasági szakaszokon behozhatatlan előnyre tett szert. Második helyen a 2014-es győztes, a magyarországi Botka Dávid végzett.

Összesen 84 páros vágott neki pénteken az idei Hargita Gyöngye Rali 12 gyorsasági szakaszból álló, 113 kilométeres versenytávjának. A hazai bajnokság székelyföldi futamának három favoritja volt: a kétszeres összetett bajnok, kolozsvári Bogdan Marișca, aki a korábbi versenyeken összesen 13 alkalommal állt dobogóra, Dan Gîrtofan, aki eddig 12 dobogós helyezést gyűjtött a Hargita megyei versenyen, illetve a 2015-ös ERC2-es Európa-bajnok Botka Dávid, aki 2014-ben meg is nyerte a Hargita Ralit.

A ralit felvezető pénteki sajtótájékoztatón Bogdan Marișca nem titkolta, hogy a lövétei gyorsasági szakasz a kedvence, és valóban, a veterán pilóta itt döntötte el a bajnoki futam sorsát, fél percet verve a mezőny második legjobbjára, Botkára. A pénteki hat gyorsasági szakaszt követően Marișca szinte behozhatatlan, 45 másodperces előnyre tett szert Botkával szemben, Gîrtofan pedig kiszállt az első helyért zajló küzdelemből.

Az idei Hargita Gyöngye Ralin olykor változó időjárási körülmények, felszáradó pálya, rossz gumiválasztások befolyásolták a verseny kimenetelét. Botka Dávid pedig hiába nyert kolozsvári ellenfeléhez képest egyel több gyorsasági szakaszt (hatot az öttel szemben), már nem tudta ledolgozni hátrányát.

Az összetett harmadik helyéért vívott harcban a Soós István/Soós János brassói testvérpáros győzött, miután nyolc másodpercet vertek a csíkszeredai Adrian Teslovan/Cseh Vajk Imre párosra.

A 2021-es Hargita Gyöngye Rally összetett végeredménye:

1. Marișca/Itu 59:13.6
2. Botka/Kerek +1:06.8
3. Soós/Soós +2:56.5
4. Teslovan/Cseh +3:04.5
5. Cuzma/Dorca +3:08.5
6. Dolofan/Pavel +4:17.1.

(Fotók: Balázs Attila/RallyPhoto Hunters)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?