Kirúgták Bálintot Craiováról, miután a csapat megszerezte első győzelmét

Hétfő óta már nem Bálint László György az Universitatea Craiova vezetőedzője, a klubvezetőség ugyanis az eddigi rossz eredmények miatt elbocsátotta – paradox módon, épp az első győzelem után.

Bálint egy edzésen a craiovai játékosok között – kicselezték | Fotó: az Universitatea Facebook-oldalaBálint – aki korábban majdnem három évig az UTA trénere volt, és 2020-ban kivívta az élvonalba jutást az aradi futballcsapattal – ettől a szezontól irányította a craiovaiakat, de a legutóbbi bronzérmes és kupaelődöntős csapat teljesítménye elmaradt a várakozásoktól. A Superliga első három fordulójában csak két döntetlenre és egy vereségre futotta, ráadásul az Európa Konferencialiga második selejtezőfordulójában 1–0-ra kikapott az együttes az ukrán Zorja Luhansztól, amely az orosz invázió miatt több mint fél éve nem játszott tétmeccset, és hazai mérkőzését Lengyelországban rendezte (a visszavágót Craiován játsszák csütörtökön 20.30-tól).

Az Universitatea a hétvégén 2–1-re megnyerte az FCU Craiova 1948 elleni házi rangadót (amivel feljött a 9. helyre), ennek ellenére Bálintnak ajtót mutattak. A Eurosport román nyelvű honlapja szerint az Universitatea előrehaladott tárgyalásokat folytat Mirel Rădoi korábbi román válogatott szövetségi kapitánnyal, akinek kétéves szerződést és Craiován rekordnak számító havi 17 ezer eurós szerződést kínálnak.

Az említett portál szerint Bálint nem járt rosszul az „üzlettel”, mert 50 ezer eurós lelépési pénzt fizettek ki neki, amiért a szerződése lejárta előtt menesztették.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?