Kiderültek Neymar szaúd-arábiai szerződésének részletei

Mint korábban írtuk, a brazil válogatott csapatkapitánya, Neymar Jr. A hét elején aláírt a szaúd-arábiai Al-Hilalhoz. A 31 éves dél-amerikaiért 78 millió fontot kapott a Paris Saint Germain, ami a jelenlegi átigazolási árakhoz képest nem egy elrugaszkodott összeg. Viszont érdekes górcső alá venni, hogy Neymar ügynöke, mit alkudott ki a brazilnak.

A brit The Sun című napilap megtudta annak a szerződésnek a részleteit, amelyet Al-Hilal és Neymar kötött. Ebből kiderült, hogy a szaúdi klub kiadási oldalán „aprópénznek” számít az a 78 millió font, amit a PSG-nek fizetnek, ahhoz képest, amit a brazil ügynöke kialkudott Neymar számára.

A két éves szerződés időtartama alatt:

  • Heti 2,5 millió fontos alapfizetést kap. Ennél többet Szaúd-Arábiában csak Cristiano Ronaldo (heti 3,4 millió font az al-Nasszrnál) és Karim Benzema (3,3 millió font az al-Ittihadnál) keres. Hogy kontextusba helyezzük ezeket az összegeket, a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik heti 120 ezer fontot, vagyis Neymar fizetésének kevesebb, mint egyhuszadát keresi Liverpoolban.
  • Ezen felül csapata minden győzelméért 80 ezer font jár
  • 500 ezer font üti a markát minden egyes újságcikkért, amelyben Szaúd-Arábiát népszerűsíti A Neymar-udvartartás összesen nyolc autót kap. A játékos egy Bentley Continental GP-t, egy Aston Martin DBX-et és egy Lamborghini Huracánt, ezek együttes értéke 510 ezer font. A slepp kap ezen felül négy Mercedes G Wagon terepjárót, továbbá egy Mercedes kisbuszt sofőrrel.
  • Neymar házának minimum 25 szobásnak kell lennie, hogy a játékos bármikor fogadni tudja népes haveri körét. Jár még egy 40 méteres, tíz méter széles medence és három szauna. A hűtőnek mindig tele kell lenni.
  • Öttagú személyzet szolgálja ki a ház urát. Neymar Brazíliából magával hozza a séfjét, de kap egy sous chefet is, vagyis segítője is lesz a konyhafőnöknek.
  • Neymar ügynöke és a játékos édesapja azt is kialkudta, hogy a futballista egy magánrepülőgépet is
  • Ha Neymar nem otthon eszik, hanem étteremben, továbbá szabadnapján utazgat az országban, szállodában lakik, akkor minden költséget az al-Hilal áll.

Kapcsolódók

Kimaradt?