Az Al-Hilal bejelentette Neymar szerződtetését

A szaúdi Al-Hilal labdarúgócsapat Twitter-oldalán hivatalosan is bejelentette Neymar szerződtetését a francia Paris Saint-Germaintől.

A PSG bónuszokkal együtt közel 100 millió eurót kap Neymarért a szaúdi Al-Hilaltól. Sajtóhírek szerint a brazil labdarúgó 2025-ig írt alá, és összesen minimum 300 millió eurót keres majd.

Az Al-Hilal olyan neves játékosokat szerzett már meg, mint Kalidou Koulibaly, Rúben Neves, Szergej Milinkovics-Szavics és Malcom – a vezetőedző pedig Jorge Jesus.

„Nagyon nehéz elköszönni a klub legendájától – mondta Nasszer al-Kelaifi, a PSG elnöke a klub közleményében. – Sohasem felejtem el a napot, amikor megérkezett a Paris Saint-Germainhez, és azt sem, amit a klubért és a projektért tett az elmúlt hat évben. Fantasztikus pillanatokat éltünk meg együtt, és Neymar mindig a történelmünk része marad. Szeretnék köszönetet mondani neki és a családjának. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőben.”

Az olimpiai bajnok játékos 2017 óta futballozott a francia fővárosban, ahová a Barcelonától igazolt világrekordot jelentő 222 millió euróért. A párizsi évei alatt Neymar ötször nyert francia bajnokságot, 118 gólt jegyzett 173 tétmérkőzésen, ami a negyedik legjobb mutató a klub történetében.

Kapcsolódók

Kimaradt?