Kiderült, hogy miért kért Octavian Șovre autogramot Erling Haalandtól

Egy Bihar megyei, főleg felnőtt autistákkal foglalkozó intézmény javára árverezik el azt a sárga lapot, amelyet Octavian Șovre partjelző íratott alá a Eling Haalanddal a Manchester City–Borussia Dortmund Bajnokok Ligája mérkőzés után.

Octavian Șovre partjelzőként segítette Ovidiu Hațegant kedden a Manchester City–Borussia Dortmund Bajnokok Ligája negyeddöntőn. A 2-1-es hazai győzelemmel véget ért találkozón a román brigád ténykedése nem volt kifogástalan, Hațegan a 37. percben követte el a legsúlyosabb hibát, amikor Jude Bellinghamnál támadószabálytalanságot fújt be, miközben épp ellene követett el faultot a Ederson, a Manchester City kapusa. A mérkőzés után a román brigáddal nem bántak kesztyűs kézzel, Jadon Sancho, a Borussia játékosa ellenőrzésre küldené az aradi sípmestert.

Egy ilyen lefolyású mérkőzés után kicsit disszonánsan hatott, hogy Ovidiu Șovre, a találkozó egyik partjelzője a lefujás után megállította az öltözők felé tartó Erling Haalandot és aláíratott vele egy sárgalapot. A román játékvezető számos kritikát kapott kéréséért, sokan szakmaiatlannal ítélték gesztusát, mondván, hogy ő hivatalos minőségben lehetett jelen a manchesteri stadionban és nem lett volna szabad „lealacsonyodnia” erre a szintre.

A Gazeta Sporturilor két nappal a mérkőzés után megtudta, hogy mi vitte rá Șovrét arra, hogy megszegje azt a szabályt, amely előírja, hogy a játékvezetői brigád nem kerülhet közvetlen kapcsolatba játékossal. A bukaresti lap információja szerint a nagyváradi Șovre, aki 17 éve tagja a FIFA játékvezetői keretének, az elmúlt öt évben rendszeresen támogat egy Bihar megyei intézményt, ahol főleg felnőtt autistákat gondoznak. Sovre pedig, ha teheti minden nagy mérkőzésről beszerez egy-egy relikviát valamelyik sztártól, hogy aztán azt elárverezve segítse az intézményt. Így került most a sor a Dortmund sztárjára, és az ő aláírására.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?