Két évvel meghosszabbították Gareth Southgate szerződését

Fotó: Agerpres/EPAGareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya új, 2024-ig szóló szerződést írt alá – számolt be róla a helyi sportági szövetség, az FA a hivatalos honlapján.

Az 51 éves tréner 2016 novemberében megbízott szövetségi kapitányként vette át az angol válogatott irányítását Sam Allardyce-tól, majd véglegesítették a pozíciójában. Eddigi megállapodása a 2022-es világbajnokság után járt volna le, ezt 2024 decemberéig toldották meg a felek.

„Továbbra is kiváltság ezt a csapatot vezetni. Nagy lehetőségek előtt állunk” – idézte a BBC a kapitányt a szerződés aláírása után.

Southgate vezetésével az angol válogatott 2018-ban világbajnoki elődöntőbe jutott, egy évvel később bronzérmet nyert a Nemzetek Ligájában, idén pedig Európa-bajnoki döntőt játszhatott – amelyet tizenegyespárbajban veszített el Olaszországgal szemben –, valamint kijutott a jövő évi katari vb-re. Vele együtt Steve Holland asszisztensedző is meghosszabbította a szerződését 2024-ig az angol szövetségnél.

Southgate-tel a kispadon az angol nemzeti együttes az eddigi 68 mérkőzéséből 44-et megnyert, 14-et elveszített, valamint 10 döntetlent játszott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?