Indian Wells: Halep, Cîrstea és Begu is továbbjutott a harmadik fordulóba

Két szettben (7-6, 6-1) legyőzte az ukrán Marta Kostiukot, és a 8 150 470 dolláros összdíjazású Indian Wells-i tenisztorna harmadik fordulójába jutott pénteken Simona Halep.

A 11-ik helyen kiemelt román játékos és a világranglistán 58-ik, mindössze 19 éves ellenfelének küzdelme valamivel több mint másfél órát tartott.

A mérkőzést Marta Kostiuk kezdte jobban, 3-1-re vezetett, ám Halep egyenlített. A szett eldöntéséhez tie-breakre volt szükség, amit a román sportoló 7-2-re megnyert. A második szettet végig Halep uralta, az ukrán lány mindössze egy játszmát tudott tőle elvenni.

A továbbjutásért a román teniszező 51.895 dollárt és 65 WTA-pontot kapott. A harmadik fordulóban az a fehérorosz Aljakszandra Szasznovics lesz az ellenfele, aki 6-2, 6-4-re legyőzte a US Openen aratott sikere után először pályára lépő Emma Raducanut.

Továbbjutott pénteken az Indian Wells-i torna harmadik fordulójába Sorana Cîrstea és Irina Begu is. Előbbi a japán Misaki Doit (6-2, 6-3), utóbbi a svájci Jil Teichmannt (7-5, 6-1) győzte le. 

Kapcsolódók

Kimaradt?