Indian Wells: a nyolcaddöntőbe jutott Simona Halep

A nyolcaddöntőbe jutott Simona Halep az Indian Wellsben (USA, Kalifornia) zajló, 9 millió dollár összdíjazású tenisztorna női versenyében, miután vasárnap 7:6 (3), 7:5-re legyőzte az ukrán Katerina Kozlovát.

A vártnál nehezebb dolga volt a világranglista második helyén álló román lánynak, kemény csatában, csaknem két óra játék után sikerült nyernie Kozlova (WTA-114.) ellen.

Halep kezdte jobban a mérkőzést, vezetett 2:0-ra, de sokat hibázott, így ellenfelének sikerült megfordítania az állást. Aztán Simona ismét átvette a játék irányítását, 5:3-nál szettlabdája volt, de nem tudta értékesíteni, majd ismét visszaesett a játéka. Az ukrán átvette a vezetést (6:5), aztán Halep egyenlített, majd 7:3-ra nyerte a tie-breaket.

A második szettben 2:2-ig egyik játékos sem tudta hozni saját adogatását. Halepnek aztán sikerült és elhúzott 5:2-re, de Kozlova egyenlíteni tudott. 5:5-nél a román lány nullára nyerte előbb saját szerváját, majd a sokat hibázó Kozlova adogatását is, és 7:5-re behúzta a második játszmát.

Simona Halep a nyolcaddöntőben a lett Jelena Ostapenkót legyőző cseh Marketa Vondrousovával játszik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?