Simona Halep is feltűnik a Nike „őrült nőkről” készített reklámjában

Kedd délutánig már közel 6 millióan megnézték a YouTube videómegosztó portálon azt az „őrült nőkről” készített Nike-reklámot, amelyben pár másodpercig feltűnik Simona Halep is.

A másfél perces szpot az Oscar egyik reklámszünetében debütált, és a női sportolók által elért teljesítményekről szól. A kisfilm üzenete, hogy érdemes kergetni az álmokat, függetlenül attól, hogy mennyire tűnnek őrültségnek: sőt, minden körülmények között érdemes küzdeni, még akkor is, ha az embert őrültnek nevezik.

Ki is lehetne alkalmasabb a narrátor szerepére, mint Serena Williams? Emlékezetes, hogy a konfliktusát a bíróval a tavalyi US Open döntőjében sokan hisztiként értelmezték. Serena Williams dühös volt, kiabált és csapkodott, de míg például John McEnroe dührohamairól az az elképzelés alakult ki, hogy érdekessé és emlékezetessé teszik a meccseit, addig Williamst inkább meghurcolták a viselkedése miatt. 

Amikor kimutatjuk az érzelmeinket, azt mondják, drámázunk. Ha férfiak ellen akarunk játszani, bolondnak neveznek. Ha egyenlő esélyekről álmodunk, akkor lázálmaink vannak. Ha kiállunk valamiért, azt mondják, megtébolyodtunk. Ha túl jók vagyunk, valami nincs rendben velünk. Ha pedig dühösek leszünk, azt mondják, hisztérikusak, irracionálisak vagy csak egyszerűen őrültek vagyunk. De korábban őrültségnek tűnt, hogy egy nő maratont fusson. Őrültségnek tűnt, hogy egy nő bokszoljon. Egy nő, aki zsákol? Őrültség. Egy nő, aki egy NBA-csapat edzője? Őrültség. Egy nő, aki hidzsábot visel verseny közben, egy nő, aki sportágat vált, aki végrehajt egy 1080 fokos dupla ugrást vagy nyer 23 Grand Slam-címet, szül egy babát, és visszatér, hogy még többet nyerjen, ez mind-mind őrültségnek tűnt. Szóval, ha őrültnek akarnak nevezni: legyen. Mutasd meg nekik, hogy mit tud egy őrült" – mondja Williams, majd megjelenik a szlogen is: "csak addig tűnik őrültségnek, amíg meg nem csinálod".

Tavaly a kampány Colin Kaepernicket választotta egyik arcául. Ő az a korábbi amerikaifocista, aki elindította a rasszizmus és a színesbőrűeket ért atrocitások, rendőri túlkapások elleni tiltakozást a profi amerikaifutball-ligában, az NFL-ben, és aki ez után hamar csapat nélkül maradt: a reklám mélyen megosztotta Amerikát, többen elégették Nike cipőiket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?