Hétvégén rendezik meg az országos tájfutó bajnokságot

Péntektől vasárnapig Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és a Rétyi Nyírben tartják az egyéniben és váltóban meghirdetett országos tájfutó bajnokság 2021-es kiírását. A szervezők mintegy 300 résztvevőre számítanak.

A Román Tájfutó Szövetség és a VSK Csíkszereda közös szervezésében tartják meg péntektől vasárnapig a váltóban, illetve egyéniben meghirdetett országos tájfutó bajnokság 2021-es küzdelmeit. A három helyszínen szervezett viadalon rövid- (sprint), közép- és hosszútávon mérettettnek meg a gyermek, ifjúsági, felnőtt és veterán korosztályú sportolók.

A versenyprogram szerint pénteken 18 órától Sepsiszentgyörgy központjában rendezik meg a Sepsi Grand Prix nevet viselő bemutatót és a tájfutást népszerűsítő viadalt. Szombat délelőtt 9.30-tól már a Rétyi Nyírben rajtol a középtávú megmérettetés, míg 15.45-től a váltók küzdelmének lesz a helyszíne a természetvédelmi terület.

Vasárnap 9 órától ugyancsak a Nyírben kerül megszervezésre az országos bajnokság hosszútávú versenye, majd a mezőny átköltözik Kézdivásárhelyre, ahol 17 órakor indul a Tájfutó Sokadalomra keresztelt városi sprint (rövidtáv) viadal.

A szervezők megítélése szerint a háromnapos esemény csak akkor lehet sikeres, ha az iránytű, a térkép és a jó döntések mellett a sportbarátok is valamilyen módon bekapcsolódnak, a verseny hangulatába, megismerkednek a minden korosztály számára nyitott sportággal.

(Boríókép: illusztráció | mozduljra.hu)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?