Tájfutás által ismerkedtek a kézdivásárhelyi W. Wegener Park fáival a gyermekek

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület partnerségben a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal táj(park)futást népszerűsítő versenyt szervezett szerdán este a céhes városi W. Wegener Parkban.

A rendezvény célja a tájfutás népszerűsítése, a tájékozódási és a fizikai képesség növelése, ugyanakkor a W. Wegener park fáinak megismertetése volt.

A résztvevőknek a térképen megjelölt ellenőrző pontokat kell megkeresniük a parkban, és a legrövidebb idő alatt a célba érni. Az útvonalat a versenyző a pontok között maga választhatta meg. A térképen a parkban fellelhető fák (8 fafajta) voltak feltüntetve, amelyeket a versenyzőknek minél hamarabb meg kellett találniuk.

Minden egyes fa mellett található volt egy doboz, amely matricákat tartalmazott a fa terméseivel. A matricákat a kártyán meghatározott megfelelő pontra, helyesen kellett felragasztani, majd visszamenni a kiinduló pontra.  A versenyben díjazták a gyorsaságot valamint a tájékozódási képességüket és a fafajták helyes meghatározását is.

Derzsi Katalintól, a Zöld Nap Egyesület projektmenedezsrétől megtudtuk, hogy két kategóriában indultak a versenyzők. A 10 éven aluliak kategóriájában 12 versenyző nevezett be, akik felnőtt kíséretében vehettek részt. A 11-14 éves kategóriában pedig hatan regisztráltak be. Tekintettel arra, hogy az időjárás viszontagságai és a kialakult járványhelyzet miatt a rendezvényt négyszer halasztani kellett, a résztvevők száma jelentős volt. 

 „A verseny jó hangulatban zajlott, pörgős kisgyerekekkel, akik élvezettel fedezték fel a park fáit. Úgy gondoljuk, hogy szükség van az ehhez hasonló programok szervezésére, ezért a jövőben is lesznek hasonlóak, amennyiben a kialakult járványhelyzet ezt lehetővé teszi” – fűzte hozzá Derzsi Katalin.

A 10 éven aluliak kategóriájának díjazottjai között első díjat nyert a 9 éves Akácsos Hanna, másodikat a 7 éves Zsigmond Andrea, míg harmadik helyezett a 10 éves Petrikó János lett. a 11-14 évesek kategóriájában első díjat nyert a 11 éves Felszegi Brigitta, második díjat a 11 éves Molnár Szabolcs,  míg a harmadik legügyesebb a 12 éves Koter Krisztián Gedeon volt.

Kapcsolódók

Kimaradt?