Háromgólos Székelyföld-diadal az FTC elleni öregfiúk gálameccsen

Gálamérkőzés keretében fogadta Székelyföld öregfiúk válogatottja a Ferencvárosi Torna Club hasonló együttesét szombaton a Sepsi Arénában. A hazaiak három gólos diadalt arattak, a mindkét csapatban futballista-legendákat felsorakoztató együttesek összecsapásán.

A Tusványos 2023 zárónapján rendhagyó eseményt szervezett a Székelyföld Labdarúgó Egyesület. A sepsiszentgyörgyi „erődben” ezúttal nem a Sepsi OSK piros-fehér színei, sokkal inkább az égszínkék és a zöld-fehér dominált. Székelyföld fogadta ugyanis a Ferencváros öregfiúk csapatát egy gálamérkőzésen.

Micsoda névsor!

Mindkét oldalon veretes játékoskeret sorakozott fel. A székely válogatottban pályára lépett Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda vezetőedzője, és segítői, Bajkó Barna, valamint Albu László, de ott állt a kapuban a minifociban is nagyot alkotó Klein László, ahogy pályára lépett a Sepsi OSK tulajdonosa, Diószegi László, és az OSK-t az élvonalba juttató edző, Suciu Valentin is.

A szerző felvételei

A másik oldalon ott találtuk a 24-szeres magyar válogatott Telek Andrást, vagy az egykori gólkirályt, az Ajaxban is megforduló Fischer Pált. Nem kisebb név a teljes pályafutását zöld-fehér mezben töltő Bánki József, a szatmárnémeti születésű Szenes Sándor, vagy a szakvezető Mucha József sem. Ahogy a hazaiak trénere, Jakab Zoltán is sok mindent „letett már az asztalra” a futballban és a futsalban is. Külön érdekesség, hogy a zöldeknél szerelést húzott és pályára lépett Szöllősi György, a Nemzeti Sport napilap főszerkesztője.

Búcsúztatás és góleső

Kitűnő hangulatban készülődtek a felek a kétszer harminc perces barátságos összecsapásra. Felvezetésként Wenczel Kristóf, a Székelyföld Labdarúgó Egyesület elnöke, és Szabó Áron, a székely válogatott technikai vezetője búcsúztatta el az aktív játéktól visszavonuló székely játékosokat. A névre szóló ajándékmezek átadása után közös fotózkodással, a magyar- és a székely himnusz, valamint a Nélküled eléneklésével hangolódtak a csapatok és a közönség. Mintegy 300-an választották a Székelyföld – Ferencváros összecsapást szombat esti programnak.

Akik kilátogattak a Sepsi Arénába, nem bánták meg. A csapatok jó iramú, sportszerű és gólgazdag találkozóval örvendeztették meg a közönséget és egymást. Bár az eredmény ezúttal nem volt elsődleges, jegyezzük meg, hogy az FTC Monoki Lehel révén szerzett vezetést, amit Albert Tibor gólja semlegesített.

Az első félidő derekán Józsi György gólja ismét zöld-fehér vezetést jelentett, amit Ilyés Róbert kitűnő fejessel egalizált. A második fél órában már csak a székely együttes talált be, a 40. és az 58. perc között három alkalommal is. Balázs Árpád büntetőből volt eredményes, majd Hompoth Dezső két gólja zárta le az összecsapást.

Kijárt a vastaps a két csapatnak, akik természetesen éjszakába nyúló közös vacsorával tettek pontot a gálameccs végére.

Lelki feltöltődés

A Ferencváros öregfiúinak kispadján az a Mucha József ült, aki játékosként 252 mérkőzésen szolgálta a budapestieket, majd edzőként megfordult többek között Tiszaújvárosban, Siófokon és a magyar futsal-válogatott élén is. A 71 éves szakember a lefújás után a Maszol érdeklődésére elmondta, mindig örömmel érkeznek Székelyföldre, ahová a tréner mintegy három évtizede rendszeresen ellátogat.

„Számunkra itt lenni egy lelki feltöltődés, ez a mai mérkőzés ilyen szempontból hab a tortán. Bár nem szeretünk veszíteni, de most az eredmény másodlagos volt. Hosszú utazás áll mögöttünk, a mai nap is eléggé el voltunk foglalva és voltak hiányzóink is, akikkel azért jobb mérkőzést, szorosabb eredményt tudtunk volna elérni. A lényeg, hogy itt vagyunk! A lényeg, hogy a Sepsi tegnap megnyerte a bajnoki mérkőzését. Itt voltunk, szurkoltunk nekik, és mindig is fogunk nekik szorítani. A hátralévő pár órában is biztosan jól fogjuk érezni magunkat. Gratulálok az ellenfelünknek, mert a második félidőben jobban futballoztak és főleg eredményesebben!”- fogalmazott Mucha József.

Barátságos mérkőzés
Székelyföld öregfiúk – FTC öregfiúk 5–2 (2–2)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi Aréna
Gólszerzők: Albert Tibor (12.), Ilyés Róbert (18.), Balázs Árpád (40., büntetőből), Hompoth Dezső (44. és 58.), ill. Monoki Lehel (9.), Józsi György (16.)
Székelyföld játékoskerete: Gyenge Csaba, Klein László, Szakáli Botond – kapusok Kulcsár László, Kertész Dávid, Diószegi László, Rendi János, Valentin Suciu, Ilyés Róbert, Albu László, Balázs Árpád, Darvas Csaba, Gál Győző, Dusinszki Zoltán, Szőcs Loránd, Nagy András, Gazda József, Albert Tibor, Hompoth Dezső, Molnár Csaba, Lőrincz Gyula – mezőnyjátékosok Vezetőedző: Jakab Zoltán
A Ferencváros játékoskerete: Telek András, Szalai Tamás, Fehér Ádám, Völgyi Dániel, Szenes Sándor, Józsi György, Bukcsó Norbert, Fischer Pál, Tóth Zsolt, Solti Zoltán, Bánki József, Görög Zsolt, Monoki Lehel, Szöllősi György, Ballai Attila Vezetőedző: Mucha József

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?