banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

HIVATALOS - Visszatérhetnek a szurkolók a stadionokba

Újabb lazításokat hoz az Ifjúsági és Sport-, illetve az Egészségügyi Minisztérium közös rendelete: az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) jóváhagyása nélkül lehet olyan kültéri sporteseményeket szervezni, ahol 25 százalékban vehetnek részt a szurkolók, ugyanakkor a már beoltott sportolókat nem kell a mérkőzések előtt tesztelni.  

Fotó: RMDSZ„Két olyan intézkedés ez, amelyet már nagyon várt mindenki a sport világában, hiszen mindannyian tudjuk, milyen sokat számítanak a szurkolók a sportban. Örülök, hogy az emberek beoltatják magukat, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy visszanyerhessük régi életünket” – nyilatkozta Novák Eduárd, az RMDSZ ifjúsági és sportminisztere. A sporteseményeken azok vehetnek részt, akik a rendezvény előtt legalább 10 nappal megkapták már mindkét oltásadagot, egy 24 óránál nem régebbi negatív RT-PCR tesztet vagy egy igazoltan negatív gyorstesztet tudnak felmutatni. A 25 százalékos arány túllépése csak a tesztesemények esetében megengedett, a beltéren szervezett rendezvényekhez pedig továbbra is az Ifjúsági és Sportminisztérium ajánlása, az Egészségügyi Minisztérium és az Országos Vészhelyzeti Bizottság jóváhagyása szükséges. A rendezvényeken továbbra is kötelező a maszk viselése és a távolság betartása.

A sportolók számára is fontos intézkedéseket hoztunk, hiszen ha megkapták már a védőoltást, mentesülnek a kötelező tesztelés alól. Ez teljes mértékben kiküszöböli a tesztelés gazdasági terhét a sport világában, és azoknak is lehetővé teszi a rendezvények szervezését, akik emiatt anyagi nehézségekkel küzdöttek” – részletezte Novák. Hozzátette, arra kér mindenkit, aki még nem oltatta be magát, éljen ezzel a lehetőséggel, hiszen csak együtt győzhetjük le a járványt, és kaphatjuk vissza mindazokat az örömöket és lehetőségeket, amelyektől megfosztott.

(Címlapfotó forrása: Kolozsvári CFR)

Kapcsolódók

Kimaradt?