Fiatal jégkorongozókat támogatott Hargita Megye Tanácsa

A Csíkkarcfalván működő Felcsík Sport Klub U16-os csapatát támogatta felszerelések megvásárlásával Hargita Megye Tanácsa. Az eszközöket hétfőn adták át a fiatal sportolóknak.

Pályázati úton nyújtott támogatást Hargita Megye Tanácsa a Felcsík Sport Klub csapatának. A testület az U16-os korosztály csapatát felszerelések megvásárlásához segítette hozzá. „Azért tartjuk fontosnak a Felcsík Sport Klubbal és a Székelyföldi Jégkorong Akadémiával való együttműködést, mert prioritás számunkra a gyermekeink sportolási lehetőségeinek bővítése és a megyei sportélet fejlesztése” – emelte ki az átadás alkalmával Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az átadást követően a politikus a Székelyföldi Jégkorong Akadémia vezetőivel egyeztetett a vidéki jégkorongozás helyzetéről, valamint a különböző együttműködési lehetőségekről.

„A fiatalokat látva erőt, akaratot, bizonyítási vágyat láttam. Ehhez a hozzáálláshoz a lehetőségeinkhez mérten, pályázatok keretében támogatást nyújtunk. Az akadémia céljai közt nemcsak élsportolók nevelése, de a tanulás, a szellemi fejlődés elősegítése is szerepel” – emelte ki a politikus. Hozzátette: a cél, hogy az alsó tagozatos diákokkal is megszerettessék a testnevelést és a különböző sportokat. Borboly Csaba reményének adott hangot, hogy az RMDSZ kormányzati szerepvállalása segíteni fogja ezeket a tevékenységeket.

(Borítókép: Hargita Megye Tanácsa)

Kapcsolódók

Kimaradt?