Férfi kosár: győzelemmel kezdte az elődöntőt a Kolozsvári U-BT

Fotó: U-BT/Manases SándorHarminc ponttal, 8 lepattanóval és 3 assziszttal járult hozzá csapat 5 pontos győzelméhez (88-83) a Kolozsvári U-BT bosnyák centere, Andrija Sztipanovics, akit a férfi kosárlabda-bajnokság elődöntőjében egyszerűen nem tudtak „kivenni a játékból” a CSO Voluntari játékosai.

Elődöntős szakaszához érkezett a férfi kosárlabda-bajnokság, hétfő este a Szamos-parti multifunkcionális BT Aréna játékterén a Kolozsvári U-BT a Román Kupa-győztes CSO Voluntari csapatát fogadta. Három nappal az első összecsapás előtt nagy veszteség érte a vendégeket azzal, hogy Vlad Moldoveanu lesérült, a jelenlegi legjobb román kosarasnak tartott magasbedobót hétfőn már meg is műtötték. Mivel korábban az ugyancsak magasembernek számító, centerpozícióban játszó Ousmane Barro is kiesett, az U-BT dolga némileg leegyszerűsödött.

A CSO Voluntari ennek ellenére jól tartotta magát, az Ilfov-megyeiek elsősorban légósaikra, Hickey-re, Josephre és Djuricsra számíthattak, akik középtávoli dobásokkal és betörésekkel hívták fel magukra a figyelmet.

Hazai oldalon messze kimagasodott a mezőnyből Andrija Sztipanovics, aki totálisan uralta a palánk alatti területet, a rá állított centerek sem tudásban, sem erőnlétileg nem tudták felvenni vele a harcot. Az egyensúly ennek ellenére megőrződött az első félidő alatt, míg az első negyedet az U-BT nyerte 22-20-ra, nagyszünetre a vendégek mehettek 1 pontos előnnyel (43-44).

Hasonlóan szorosan alakult a második félidő is, hazai oldalon színre lépett a csapatkapitány Patrick Richard és Justin Edwards, a vendégeknél Anthony Hickey és Zarko Djurics szállította a pontokat. A végjátékban Mihai Silvășan tanítványai „szorítottak egyet” a védekezésen és így sikerült ellépniük 9 ponttal, aminek a ledolgozása már nem sikerült a vendégeknek.

Az elődöntő második mérkőzését szerdán rendezik meg, ugyancsak 19 órai kezdettel. A kolozsvári együttes kérelmezte a szurkolók jelenlétét, de a hatóságok egyelőre még nem adtak választ.

A másik elődöntőben a Nagyváradi CSM és a BCM U FC Argeș Pitești találkozik, az első összecsapást kedd este, 19 órai kezdettek rendezik az Antonio Alexe Sportcsarnokban.

Kapcsolódók

Kimaradt?