Férfi kosár: életben maradtak a Nagyváradi CSM továbbjutási esélyei

Kilenc pontos győzelmet (67-58) aratott a Nagyváradi CSM a férfi kosárlabda FIBA Európa Kupa H-csoportjának 5. fordulójában a portugál FC Porto ellen, és ezzel életben tartotta továbbjutási esélyeit. A Bihar megyeiek akkor juthatnak tovább, ha az utolsó etapban hazai pályán nyerni tudnak a Szolnoki Olajbányász ellen és az FC Porto – ugyancsak hazai környezetben – kikap a csoportot magabiztosan vezető Legia Varsótól.

Az üresen kongó nagyváradi Antonio Alexe sportcsarnokban megrendezett mérkőzést a portugálok kezdték jobban, az első percektől magukhoz kaparintották a vezetést, a CSM csak futott az eredmény után. Az első negyedet a vendégek zárták jobban, 10 perc után a Porto vezetett 25-17-re.

Fotó: FIBA Europe CupA második negyed elején Nikola Markovics és Kris Richard „megfújta az ébresztőt”, a CSM magasabb szintre emelte a védekezését, a Porto több mint 4 percen keresztül nem talált kosárba. Egy portugál tripla még „becsúszott”, de a hazaiak felzárkózását ez nem tudta megakadályozni, a CSM egyenlített (30-30) a 17. percben, majd egy újabb 9-1-es roham eredményeként a felek 39-34-nál mehettek szünetre.

A második félidő egy váradi triplával indult, majd az FC Porto percei következtek, Odomes és Arledge közelebb hozta a vendégeket. Miután Dovis Bickauskis távoli dobása beakadt és Garlon Green is faképnél hagyta védőjét, a CSM előnye először nőtt kétszámjegyűre (52-42). Serigne Barro triplája után Richard nem hibázott a büntetővonalról, így az utolsó negyd 54-45-ről indulhatott.

Továbbra is a védekezésről szólt a mérkőzés, az utolsó negyed első négy percében csak egy-egy kosár született. Ezért nyomott sokat a latba Alex Gavrilovics ellentámadásból szerzett könnyű kosara, ami „elvágta” a portói reményeket. Az utolsó percekkel taktikusan játszott Cristi Achim csapata, amely végül 67-58-ra legyőzte ellenfelét, és felzárkózott az FC Porto mellé a tabellán.

A Nagyváradi CSM sorsa továbbra sincs saját kezében, a váradiak továbbjutásához - a Szolnoki Olajbányász kötelező legyőzése mellett – az is szükséges, hogy az utolsó fordulóban a biztos csoportelső Legia Varsó idegenben is nyerjen az FC Porto ellen.

Férfi kosár Európa Kupa, H-csoport
Nagyváradi CSM-FC Porto 67-58

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?