Férfi kosár: a Nagyváradi CSM képviselheti Erdélyt a Román Kupa döntőjében

Fotó: Manases Sándor/U-BTA Nagyváradi CSM képviselheti az erdélyi csapatokat a férfi kosárlabda Román Kupa döntőjében, miután vasárnap este 89-81-re legyőzte a Szamos-parti multifunkcionális csarnokban a nyolcas döntő házigazdáját, a Kolozsvári U-BT-t.

Két radikálisan különböző félidőt láthattak a férfi kosárlabda Román Kupa második elődöntőjének nézői. A saját csarnokában szereplő címvédő Kolozsvári U-BT egy remek első félidő után, amikor 54 ponttal tömte meg a Nagyváradi CSM kosarát, a második játékrészben teljesen „elfogyott”, 27 pontot dobott, miközben nem tudta megakadályozni ellenfelét.

A Nagyszebeni CSU elleni negyeddöntőhöz hasonlóan nagyon jól kezdtek a Kolozsvári U-BT fiatal hazai játékosai, Stefan Grasu és Vida Dávid is értékes pontokkal járult hozzá a légiósok játékához. Egyik oldalon Wright és Edwards, másik oldalon Watson, Valeika és Holt termelte eszeveszett iramban a pontokat, szünetig 98-ig jutott a két csapat. A leosztásban volt a lényeg, az U-BT egy jobb második negyednek köszönhetően tíz pontos előnyre tett szert. (54-44)

Senki se sejthette még ekkor, hogy mi következik a második félidőben. A nagyon motiváltan érkező váradiak 2 perc alatt megfordították az eredményt egy 14-3-as rohammal, majd stabilizálódott az állás, az utolsó negyed 64-64-ről indult.

A tét egyre inkább éreztette hatását, a játékosok egyre többet hibáztak, így a pontszerzés messze elmaradt a mérkőzés elején látottaktól. Négy perccel a vége előtt a CSM minimális előnyre tett szert (74-76), amit a játékidő fogyásával sem engedett ki a kezéből. Elég volt egy-két egyéni hiba az U részéről, ahhoz, hogy a különbség 6 pontra nőjön. A kolozsváriak időkrízisbe kerültek , a kapkodásból pontatlanság lett, a döntőbe pedig a Nagyváradi CSM jutott.

A mérkőzés legjobbja a román-amerikai kettős állampolgársággal rendelkező Giordan Watson volt, aki 30 ponttal tömte meg volt csapata kosarát. Másik oldalon is az irányító remekelt, Marquis Wright 21 pontig jutott.

A másik elődöntőből a CSO Voluntari jutott tovább, így kedd este 19:00 órai kezdettel ők csaphatnak össze a Nagyváradi CSM-vel a trófeáért.

Férfi kosárlabda Román Kupa

  • CSO Voluntari - SCM U Craiova 81-80
  • Kolozsvári U-BT – Nagyváradi CSM 81-89

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?