Férfi kosár Európa Kupa: négy közé jutott a Nagyváradi CSM

Története során először jutott a férfi kosárlabda Európa Kupa Final Four-jába a Nagyváradi CSM, amely a hétvégén 71-67-re legyőzte az olasz UnaHotels Reggio Emiliát.

Az Antonio Alexe sportcsarnokban megrendezett összecsapás első perceiben fej fej mellett haladtak a felek, a váradiak elsőként robbantottak egy 8-0-s rohammal. (18-10). Giordan Watson tripláját követően tovább nőtt a különbség, viszont ez a negyed végére fokozatosan elfogyott, így Cristi Achim tanítványai minimális előnnyel (21-18) vonulhattak le a stáb tanácsait hallgatni.

Un meci de pus în ramă! ????

Közzétette: CSM Oradea – 2021. március 26., péntek

A második negyedben is végig vezetett a CSM, de ellépni nem tudott. Ebben a játékrészben a Valeika triplája után nőtt a legnagyobbra a két csapat közötti különbség (34-28), de a Reggio Emilia Brandon Taylor vezérletével visszakapaszkodott nagyszünetre. (37-34).

A harmadik negyedben ismét Valeika remekelt, egy slam dunkkal és egy középtávoli kosárral növelte a különbséget először kétszámjegyűre (47-36), de Taylornak ismét sikerült visszahoznia csapatát. Koponen tripláját követően már csak egy pont választotta el a feleket (47-46), de a harmadik negyed végén csak a CSM neve mellé került pont, így az utolsó 10 percnek 52-46-os állásról futottak neki.

Dragan Zekovics triplájára egy 7-0-s rohammal válaszoltak az olaszok, és ismét nyílttá vált az összecsapás. Achim időt kért, ez pedig meghatározónak bizonyult a mérkőzés kimenetele szempontjából: Stephen Holt és Garlon Green előkapták mesterlövészi képességeiket és két triplát is elsüllyesztettek a Reggio Emilia kosarában. Az olaszoknak még volt egy fellángolásuk Koponen kosarával, de Broussard és Green kosarai tisztes távolban tartották a vendégeket.

Férfi kosárlabda Európa Kupa, negyeddöntő
Nagyváradi CSM- UnaHotels Reggio Emilia 71-67
Pontszerzők: Green (15), Holt (12), Zekovics (11), Broussard (9) ill. Taylor (16), Elegar (12), Koponen (11), Lemar (10)

A Körös-partiak elődöntőbeli ellenfele a lengyel BCSLAM Stal Ostrow lesz. A Final Four időpontja –április 23-25. – már ismert, helyszínét később jelölik ki. Romániai csapat utoljára hat évvel ezelőtt szerepelt a sorozat négyes döntőjében, akkor az Energia Târgu Jiu jutott be a FIBA EuroChallenge Final Four-jába.

(Címlapfotó forrása: Facebook/CSM Oradea)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?