Férfi kézilabda Európa-liga: kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros

A Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott a férfi kézilabda Európa-liga nyolcaddöntőjében, mivel 43-29-re kikapott a francia Montpellier otthonában a párharc keddi visszavágóján.

Az egy héttel korábbi hazai mérkőzését 30-36 arányban elveszítette, ezért a tétnélküliség rányomta bélyegét a Ferencváros játékára. Bár a 11. percig tartotta magát a magyar csapat, akkor még csak 7-5-ös hátrányban volt, de utána egyre többet hibázott támadásban, ráadásul a védekezése is egyre gyengébben működött. Pásztor István vezetőedző a 27. percben már másodszor kért időt, és csapatát létszámfölényes támadójátékra állította át, ám a különbség a szünetig tovább nőtt (23-11).Fotó: fradi.hu

A második felvonásban is óriási volt a különbség a két csapat között, a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Montpellier előnye már 16 találat volt, de ezután sem vett vissza az iramból, pedig ekkor már minden poszton a cserejátékosai voltak pályán. Az utolsó negyedórában felváltva születtek a találatok, így a vendégek végül 14 gólos különbséggel kaptak ki.

Balogh Zsolt hét, Nagy Bence hat, Debreczeni Dávid öt góllal, Győri Kristóf öt, Borbély Ádám négy védéssel zárt. A hazaiaknál Julien Bos hét, Kyllian Villeminot hat találattal, Charles Bolzinger tíz, Remi Desbonnet öt védéssel járult hozzá a vártnál is magabiztosabb sikerhez.

A második számú európai kupasorozatban összesen 16 mérkőzést játszott az FTC, amely az egyetlen csapat volt, amely a selejtező első fordulójából eljutott a nyolcaddöntőig.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?