Európa Liga: a Fradi sikerrel járt, a Vasas kiesett

A hazai siker után a Ferencváros labdarúgócsapata Lettországban is legyőzte az FK Jelgávát az Európa Liga első selejtezőkörében. A Vasas simán kikapott a Szusza Ferenc Stadionba látogató Beitartól.

Kettős győzelemmel, összesítésben 3–0-val jutott tovább a Ferencváros a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójából, miután a csütörtöki, idegenbeli visszavágón 1–0-ra nyert a lett Jelgava együttese ellen.

A Ferencváros egy félidőn át irányította a mérkőzést, és a szünet előtt vezetést is szerzettt. A kétgólos hazai siker után ez a minimális előny bőven elégnek bizonyult a továbbjutáshoz

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó

FK Jelgava (lett)–Ferencváros 0–1 (0–1)
Jelgava, v.: Muntean (moldovai)
gólszerző: Priskin (37.)

A Vasas elbúcsúzott a labdarúgó Európa Ligától, miután a selejtező első fordulójának hazai visszavágóján 3–0-ra kikapott a Beitar Jerusalem gárdájától. Az izraeli csapat kettős győzelemmel, 7–3-s összesítéssel lépett tovább. Az idegenbeli találkozóval ellentétben az angyalföldi gárda ezúttal csak a mérkőzés egyes szakaszaiban tudott nyomást gyakorolni ellenfelére, de gólhelyzetbe akkor is ritkán került. Az összecsapás döntő részében a korán vezetést szerző vendégek akarata érvényesült.

Eredmény

Vasas–Beitar Jerusalem (izraeli) 0–3 (0–1)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Fabio Verissimo (portugál)
gólszerzők: Ezra (10., 61.), Varenne (91.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?