Európa Liga: luxemburgi kiscsapat viccelte meg a Rangers-t

Óriási meglepetésre a luxemburgi labdarúgó-bajnokság negyedik helyezettje kiejtette a skót Premiership bronzérmesét az Európa Liga selejtezőjének első körében.

A Rangers a múlt héten 1–0-ra nyert a glasgow-i Ibrox Stadionban, s bár az előny nem tűnt valami acélosnak, a papírforma sima skót továbbjutást vetített előre. A Progrès Niederkorn a kedd esti mérkőzés előtt egyszer sem tudott nyerni az európai porondon, a luxemburgi csapat 11 mérkőzésen két döntetlent és kilenc vereséget, illetve csak két rúgott gólt jegyzett a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőjében.

A háromezres lakosú község csapata most történelmi sikert ért el. Gólnélküli első félidő után a 66. percben Emmanuel Francoise szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. Nem sokkal később Sebastien Thill is betalált szabadrúgásból a Rangers kapujába, és a Progrès Niederkorn meg tudta őrizni kétgólos előnyét a lefújásig.


A Rangers játékosai háromszor is eltalálták a kapufát a mérkőzés során, Niko Kranjcar, Josh Windass és Kenny Miller révén.

Pedro Caixinha, a Rangers portugál edzője elnézést kért a szurkolóktól az EL-kudarc miatt, mint mondta, a vereségért teljes mértékben vállalja a felelősséget. A skót labdarúgóklub 1872 óta íródó története egyik legmegalázóbb vereségét szenvedte el Luxemburgban, az ellenfél kerete többnyire amatőr játékosokból áll.

Döntetlennel jutott tovább a Videoton
A Videoton 3–3-as döntetlent ért el a máltai Balzan vendégeként a keddi visszavágón, így kétgólos hazai sikerének köszönhetően 5–3-as összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójából.
A székesfehérvári együttes következő ellenfele csütörtökön derül ki, ugyanis akkor dől el az észt Nomme Kalju és a feröeri B36 Tórshavn párharca, amelynek első felvonását előbbi gárda nyerte 2–1-re.
Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó
Balzan (máltai)–Videoton FC 3–3 (1–2)
gólszerzők: Kaljevic (3., 86., utóbbit 11-esből), Effiong (56.), illetve Géresi (15.), Scepovic (23.), Juhász (81.)
MTI

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?