Férfi kézi BL: döntetlennel zárult a Dinamo és a Telekom Veszprém összecsapása

Fotó: AgerpresA Telekom Veszprém 31-31-es döntetlent játszott Bukaresti Dinamo otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, csütörtökön.

A vendégcsapatból Omar Jahja hiányzott. A mérkőzés nyolcadik percében minden néző felállva, néma csendben emlékezett a 2009-ben meggyilkolt román beállóra, az egykor a Dinamóban, majd Veszprémben is 8-as számú mezben játszó Marian Cozmára, aki szeptember elején lett volna 40 éves.

A tavaly őszi bukaresti meccshez képest sokkal lendületesebbé vált a románok játéka, így jó ritmusban zajlott a találkozó, és minden percre jutott egy találat. A 14. percben még a bukarestiek vezettek, utána azonban kettesével szerezte góljait a Magyar Kupa címvédője, amely támadásban és védekezésben is jóval hatékonyabban, pontosabban, kevesebb hibával kézilabdázott. A Veszprém 16-11-re elhúzott, az első félidő utolsó két gólját azonban a hazaiak szerezték.

Momir Ilics veszprémi vezetőedző a második felvonásban már három perc után időt kért, mert egy 3-0-s szériával egyenlítettek a románok. Újra kiválóan védekezett a Dinamo, amely már 18-16-ra vezetett, amikor hat perc után megszületett a vendégek első találata. Ezzel ismét felvették a meccs fonalát a bakonyiak, és egy 5-1-es sorozattal megint elléptek kettővel. A házigazdák a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltottak, majd a Veszprém is ezzel próbálkozott.

Három és fél perccel a vége előtt emberelőnybe került a román bajnok, az utolsó perc mégis egygólos vendégvezetéssel kezdődött. Mohamed Mamdouh betalált, a Veszprém utolsó támadása viszont sikertelen volt, így igazságos döntetlennel zárult a meccs.

A hazaiaknál Andrij Akimenko hét, Ali Zein hat, Lazar Kukics öt gólt lőtt. A túloldalon Petar Nenadics és Mikita Vajlupov hét-hét, Bjarki Már Elísson és Jehia el-Dera négy-négy találattal, Rodrigo Corrales 12, Vladimir Cupara három védéssel zárt.

A két csapat hatodik egymás elleni tétmérkőzésén egy román és négy magyar siker mellett először született döntetlen.

A januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik a BL-ben, a 11. fordulót február 8-án és 9-én rendezik. A Veszprém hét győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel, a Szeged négy sikerrel és hat vereséggel zárta az őszi szezont.

Kérfi kézi BL, csoportkör, 10. forduló, A csoport:

  • Bukaresti Dinamo -Telekom Veszprém 31-31 (13-16)

Kapcsolódók

Kimaradt?