Feldühödtek az aradi szurkolók az UTA újabb vereségén

Kiütéses vereséget szenvedett az UTA péntek délután hazai pályán a Sepsi OSK-tól, az első osztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának nyitó mérkőzésén.

Egy aradi négy szentgyörgyi gyűrűjében – ez volt az eredmény is... | Fotó: az UTA Facebook-oldalaA kéthetes bajnoki szünet nem tett jót az aradi csapatnak, vagy nem volt elég a hibák kijavítására, mert nemhogy javult volna az UTA játéka, de még az eddigieknél is gyengébb produkcióval rukkoltak elő a Maros-parti piros-fehérek a sepsiszentgyörgyiek ellen.

A meccs Niczuly kapus „bemelegítésével” és két aradi szöglettel indult, de az első félóra végén – némi videóbírózás után – tizenegyeshez jutott a vendgécsapat, s a büntetőt magabiztosan értékesítette a sértett Matei, akit előzőleg a tizenhatos vonalán rúgtak fel, de a játékvezető a szabadrúgást végül tizenegyesre változtatta.

Egy perc sem telt el a középkezdés után, amikor Otele közelről kiegyenlített, és szünetig már nem változott az eredmény. Térfélcsere után sokkal agilisebben játszott a székelyföldi csapat, míg az aradiak mintha gondolatban az öltözőben felejtették volna magukat. Előbb Ștefănescu, majd a csereként beállt Tudorie mattolta a hazai védelmet, s miután a mauritániai Abeidet (szintén videóbírózás után, Aganovic állítólagos leköpéséért) kiállította a játékvezető, végképp az aradiak térfelére helyeződött át a játék.

A Sepsi OSK ide-oda passzolgatva múlatta az időt, s mivel a főtribün közönsége – már aki nem indult haza a lefújás előtt – a véghajrában a VIP-páholyban ülő klub-, város- és megyei vezetőket szidta, hátat fordítva a pályának, nem láthatta, hogy Păun egy újabb góllal megalázóvá tette a vereséget. Az UTA a legutóbbi kilenc bajnoki meccsén nem nyert, legutóbb szeptember elején, a 10. fordulóban aratott diadalt (2–1 Botoșani-ban), nem csoda hát, hogy a nézőknél betelt a pohár.

SuperLiga, 19. forduló:
UTA–Sepsi OSK 1–4 (1–1), gólszerzők: Otele (30.), illetve Matei (29., 11-esből), Ștefănescu (53.), Tudorie (64.), Păun (90+5.); kiállítva: Abeid (UTA, 69.)

A Sepsi OSK győzelmével feljött a felsőházi rájátszást érő 6. helyre, míg az UTA maradt az osztályozót jelentő 14. helyen.

Kapcsolódók

Kimaradt?