Évet értékeltek az udvarhelyi bowlingosok

Kevésbé volt szerencsés az elmúlt bajnoki idény a Septimia Sportklub felnőtt bowlingcsapata számára, de a legfontosabb, hogy megúszták a kiesést.

Az ifi kategóriában már több dobogós helyezéssel büszkélkedhetnek, az ifi Európai bajnokságon pedig az ország eddigi legjobb eredményét érték el. Pihenésre nincs idő, hétfőn kezdődik az egyhetes Karácsonyi Bowling Kupa, melyre profikat és amatőröket, kezdőket és haladókat is várnak.

Zsúfolt évet tud maga mögött a székelyudvarhelyi Septimia Sportklub bowlingcsapata, melynek képviselői kedden délben értékelték ki az idei év eredményeit. Fotó: Csedő AttilaVerzár Lóránt klubelnök, a bowlingcsapat alapítója köszönetet mondott a támogatóknak, kiemelve a Hargita Megyei Tanácsot, amely teljes egészében állta a csapat utazási- és szállásköltségeit, továbbá megköszönte a szakszövetség segítségét, illetve az ifi sportolók szüleinek a hozzáállását és a támogatását.

A klub eredményeit Karamán Géza, profi bowlingedző értékelte, elmondta, hogy a tavalyi idényben szerencsések voltak, újoncként meglepetésre a 4. helyen végeztek, idén sajnos elpártolt tőlük a szerencse, a kieső zónát jelentő hetedik helyen zárták a bajnokságot. „Idén már nem remekeltünk annyira, több meccsen is hajszálon múlott a végeredmény, és mindig mi húztuk azt a hajszállal rövidebbet. Szerencsére az osztályozó mérkőzésen hoztuk a kötelezőt, így megúsztuk a kiesést, így a következő idényt is az A divízióban kezdhetjük” – összegzett Karamán.

A szakember kitért az ifi egyéni versenyekre is, a csapat összesen hét turnén vett részt, ugyanannyi hétvégén. A mezőnyből 19 gyerek juthatott az elődöntőbe, nyolcan pedig a döntőbe, ebből pedig öten a Septimia SK színeiben. „Kissé keserédessé teszi ezt a sikert, hogy miután öt éven át zsinórban mi hoztuk el az országos összetett bajnoki címet, idén ezt megtörte az ifi válogatottunk csíkszeredai tagja, aki a maga 13 évével a 18 évesek mezőnyében abszolút megérdemelten tudott győzni” - értékelt Karamán Géza.

De az udvarhelyi bowlingozóknak még így sincs szégyellnivalójuk, az ifi 2-es kategóriában Tóth Nikolett a második, Somorai Kristóf pedig a harmadik helyen végzett. Az ifi 1-eseknél Soós Dóra lett az első, összetettben pedig a második helyet szerezte meg. Végül az ifi duó kategóriában a Soós Dóra-Tóth Nikolett páros lett a győztes, a Málnási Dávid-Imre Zalán duó pedig a dobogó harmadik fokára léphetett fel.

Szóba került az idei ifi Európa bajnokság, amelyre a román válogatott először tudott teljes, nyolc tagú kerettel kiutazni, melynek hat tagja Hargita megyei, a hatból öt pedig a Septimia sportolója. „Nagy meglepetés nem történt, a tradicionálisan erős országok hozták a kötelezőt, mi inkább mellékvágányosok voltunk, Soós Dóra kivételével. Az ő esetében a legjobb 24-be való bejutás volt a cél, ezt teljesítettük, Dóra 18. helye pedig egy remek eredmény” - fogalmazott Karamán Géza. Elmondta még, hogy pillanatnyilag nagy a szakadék az elit és a hazai bowlingozók között, viszont a fiúknál elért 13. hellyel a román válogatott eddigi legjobb eredményét szállította európai szinten.

Ami a jövő idény célkitűzéseit illeti, a Septimia a középmezőnyt célozza meg, ugyanakkor szeretnének minél több ifi játékost  szerepeltetni az A divíziós felnőtt csapatban.

Bár vége az idénynek, a gurításokkal nem állnak le, december 13-án kezdődik az egyhetes Karácsonyi Bowling Kupa, amelyre bárki benevezhet, hiszen több kategóriában és korcsoportban lehet versenyezni, így szívesen várják az amatőröket és pofikat, a kezdőket és haladókat, a felnőtteket és a legfiatalabbakat is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?