Elvette az UEFA a BL-döntőt Szentpétervártól

Fotó: UEFAAz Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elvette a Bajnokok Ligája döntőjének rendezési jogát Szentpétervártól. A május 28-i finálét a párizsi Stade de France-ban rendezik meg. 

Az UEFA péntek reggelre rendkívüli bizottsági ülést hívott össze annak érdekében, hogy megerősítsék, Oroszországot megfosztják a sporteseménytől.

Az elmúlt napokban egyre nagyobb nyomás alá került az UFEA, hogy lépjen fel szigorúan az ukrajnai események hatására. A szervezet csütörtöki nyilatkozatában végül kijelentette, határozottan elítéli Oroszország Ukrajna ellen intézett támadását és szolidáris az ukrajnai futballközösséggel és segíti kezet nyújt az ukrán népnek.

Korábban a brit kormány követelte, hogy a május 28-ra kitűzött mérkőzés helyszínét helyezzék át máshová, csütörtökön pedig az Európai Parlament képviselői levélben kérték az UEFA rendkívüli ülésének összehívását, hogy ne csak a döntő áthelyezéséről, hanem a Gazprom orosz gázipari vállalattal kötött szponzori megállapodások megszüntetéséről is tárgyaljanak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?