Elrajtolt a téli olimpia a vegyes párosok curlingtornájával

Szerdán megkezdődött a pekingi téli olimpia a vegyes párosok curlingtornájával, a csatákat négy pályán rendezték.

A házigazdák győzelemmel kezdtek | Fotó: Agerpres/XinhuaA koronavírus-járvány miatt nem lehetnek nézők, csak meghívottak. A Pekingi Nemzeti Vizes Központban így is közel kétszázan szurkolhattak, még hangulatfelelős is volt. A szerencsések minden második széken ülhettek, maszkban. Mivel ez volt az első ötkarikás verseny a kínai fővárosban, ezért rengeteg újságíró és fotós látogatott ki a helyszínre, ráadásul a kínai páros is érdekelt volt a svájciak ellen.

A hazaiak nem is szerepeltek rosszul, ugyanis 6–6-os döntetlen után extra endre kényszerítették a négy éve ezüstérmes svájci kettőst, ráadásul a ráadást meg is nyerték, így győzelemmel mutatkoztak be. De nem ez volt az egyetlen meglepetés, ugyanis a norvégok olimpiai bronzérmes és világbajnoki ezüstérmes kettőse, Kristin Skaslien és Magnus Nedregotten szintén extra endben kikapott 7–6-ra a cseh csapattól. A világbajnok brit duó, Jennifer Dodds és Bruce Mouat viszont a papírformát igazolva 9–5-re felülmúlta a vb-bronzérmes svédeket.

A tíz csapatot felvonultató alapszakaszban minden páros játszik mindenkivel, majd a legjobb négy jut az elődöntőbe, amelyre jövő hétfőn kerül sor, az éremcsatákat pedig kedden rendezik.

A Nemzeti Vizes Központ a 2008-as nyári olimpián a medencés úszás helyszíne volt, akkor Vizeskockának becézték a hatalmas arénát, most a téli olimpia idején Jégkocka a nemhivatalos elnevezése.

Eredmények, curling, vegyes páros, selejtező:
Nagy-Britannia–Svédország 9–5
Egyesült Államok–Ausztrália 6–5
Csehország–Norvégia 7–6 – extra end után
Kína–Svájc 7–6 – extra end után

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?