„Ellopta” legnagyobb riválisa edzőjét a Bayern München

Az RB Leipzigtől érkező Julian Nagelsmann lesz a Bayern München új vezetőedzője – jelentette be hivatalos oldalán a német rekordbajnok. A jelenlegi tréner, Hans-Dieter Flick másfél hete közölte, hogy szerződése felbontását kéri, és az idény végén távozni szeretne a bajoroktól.

A Bayern bejelentése szerint a most 33 éves szakemberrel 2026 nyaráig szóló megállapodást kötöttek, miután elfogadták az együttest az előző kiírásban triplázásig vezető (bajnoki cím, Német Kupa- és Bajnokok Ligája-győzelem) Hans-Dieter Flick kérését, és a 2023-ig érvényes szerződés lejártát 2021 júniusára módosították.

Nagelsmann ezer szállal kötődik Münchenhez és Bajorországhoz, ezt az fcbayern.de is hangsúlyozza. A játékoskarrierjét 2008-ban, mindössze 21 évesen befejező szakember az FC Augsburgban kezdett futballozni, majd a Bayern városi riválisánál, az 1860 Münchennél lett profi 2006-ban. Edzői pályafutását szinte visszavonulása pillanatában elkezdte, 2016-ban a Bundesliga történetének legfiatalabb vezetőedzője lett, amikor kinevezték a Hoffenheim élére, ahonnan 2019 nyarán állt tovább. Az RB Leipziget az első idényében BL-elődöntőig vezette, a bajnokságban a Bayern és a Borussia Dortmund mögött harmadik lett. A jelenlegi idényben második helyen áll a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató csapattal. 

Fotó: Facebook/RB Leipzig„Julian az edzők új generációját képviseli. Bár fiatal, már most rendkívüli karrier áll mögötte. Meggyőződésünk, hogy Juliannal építhetünk az elmúlt évek sikereire” – mondta a Bayern elnöke, Herbert Hainer, aki egyúttal köszönetet mondott a csapatot 2019 őszén, idény közben átvevő Hansi Flicknek mindazért, amit a klubért tett az elmúlt másfél évben.

Az igazgatótanács nevében Oliver Kahn kívánt további sok sikert Flicknek, aki nagy valószínűséggel a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz. „Julian ötéves szerződése megmutatja, mennyire azonosul a Bayern filozófiájával. Meggyőződésem, hogy együtt nagyon sikeresek leszünk majd."

A sajtóhírek szerint Flickkel kifejezetten feszült viszonyban álló sportigazgató, Hasan Salihamidzic könnyű tárgyalásról beszélt. „A megbeszélések nagyon együttműködőek, konstruktívak voltak. Meggyőződésem, hogy jól szórakozunk majd együtt."

A Bayern bejelentése erre ugyan nem tér ki, de sajtóhírek szerint a Leipzig csak kivásárlási ár ellenében engedte el edzőjét: Nagelsmannért a Bild információi szerint világrekordot jelentő 30 millió eurót kért a lipcsei klub. 

(Címlapfotó forrása: Facebook/RB Leipzig)

Kapcsolódók

Kimaradt?