EURO 2020: a nagykárolyi Kovács István is vezethet a kontinenstornán

Közzétette az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a nyáron esedékes Európa-bajnokásg játákvezetőinek névsorát. Romániát két bíró is képviseli, az aradi Ovidiu Hațegan és a nagykárolyi Kovács István. 

A történelem során először dél-amerikai játékvezető is tagja lesz az Eb játékvezetői keretének: az UEFA és Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) együttműködésének értelmében az argentin Fernando Rapallini és egy segítője is részt vesz a nyári tornán. Ugyanezen megállapodásnak köszönhetően a 2021-es Copa Américán a spanyol Jesús Gil Manzano kap majd szerepet.

További érdekesség, hogy először lesz női szereplője is a kontinensviadalnak, hiszen Stéphanie Frappart negyedik játékvezetőként, valamint tartalék partjelzőként kaphat szerepet a tornán. A francia hölgy korábban európai Szuperkupa-mérkőzést is vezetett, emellett a Ligue 1-ben és a Bajnokok Ligájában, valamint a 2022-es világbajnoki selejtezőkön is volt már feladata.

A játékvezetők bázisa a negyeddöntő végéig Isztambulban lesz, majd az utolsó három meccsre (két elődöntő, döntő) Londonba költöznek át az érintett bírók.

Felix Byrch (német)
Cüneyt Cakir (török)
Carlos del Cerro Grande (spanyol)
Andreas Ekberg (svéd)
Orel Grinfeeld (izrael)
Ovidiu Alin Hategan (román)
Szergej Karaszjov (orosz)
Kovács István (romániai)
Björn Kuipers (holland)
Danny Makkelie (holland)
Antonio Mateu Lahoz (spanyol)
Michael Oliver (angol)
Daniele Orsato (olasz)
Artur Soares Dias (portugál)
Daniel Seibert (német)
Anthony Taylor (angol)
Clément Turpin (francia)
Slavko Vincic (szlovén)
Fernando Rapallini (argentin)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?