EURO 2020: 12 ezer ember előtt rendeznék meg a bukaresti mérkőzéseket

Tizenkétezer szurkoló előtt rendezhetik meg a labdarúgó Európa-bajnokság bukaresti mérkőzéseit, amennyiben a járványügyi helyzet megengedi – ez volt a következtetése annak a munkamegbeszélésnek, amelyet Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter kezdeményezésére tartottak szerdán a kormánypalotában.

A megbeszélésről az RMDSZ-es tárcavezető is beszámolt közösségi oldalán.

???????? / ???????? ???????? Am participat astăzi, la Palatul Victoria, alături de alți colegi din MTS și de reprezentanți ai tuturor...

Közzétette: Eduard Novak – 2021. március 3., szerda

Immár csak 99 nap van hátra a tavalyról elhalasztott labdarúgó Európa-bajnokságig, amelyet idén rendhagyó módon 12 országban rendeznek meg. A helyszínek között van a budapesti Puskás Aréna és a bukaresti Nemzeti Aréna is. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) egyelőre még nem hozott döntést azzal kapcsolatban, hogy a mérkőzések zárt kapusak lesznek-e, vagy engedélyezik a szurkolók jelenlétét is. Ezt a kontinentális fórum előreláthatóan a rendező országok egészségügyi hatóságaival közösen dönti el.

Románia a C-csoport küzdelmeinek ad otthont, az 55 634 néző befogadására alkalmas Nemzeti Arénában a következő menetrend szerint rendezik meg a mérkőzéseket.

Ausztria – Észak-Macedónia (június 13, 19:00 óra)
Ukrajna – Észak-Macedónia (június 17, 16:00 óra)
Ukrajna – Ausztria (június 21, 19:00 óra)
1F – 3A/B/C nyolcaddöntő (június 28, 22:00 óra)

A szerdai, Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter által összehívott megbeszélésen arra a következtetésre jutottak, hogy a következő időszakban a kormányzati intézmények szakértői elemezni fogják az összes javasolt forgatókönyvet, és majd egy cselekvési tervet javasolnak a hatóságoknak, hogy az EURO 2020 mérkőzéseit a szurkolók jelenlétében játszhassák, persze, ha a járvány alakulása ezt megengedi. A javasolt variánsok között szerepel az a lehetőség, hogy a Nemzeti Aréna tribünjeit 25 százalékban töltik be a nézők, tehát közel 12 ezer ember.

A kidolgozott cselekvési tervet a román hatóságok jóváhagyása után április elején a bukaresti meccsek végleges forgatókönyveként továbbítják az UEFA-nak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?