Dejan Sztankovics az FTC történetének legjobban rajtoló külföldi trénere

Fotó: MTIKiválóan kezdett a Ferencváros labdarúgócsapatának kispadján Dejan Sztankovicz, a klub összesítése alapján külföldi tréner még soha nem rajtolt ilyen jól a zöld-fehérekkel.

A szeptember 4-én kinevezett, játékosként 103-szoros válogatott szerb szakember eddig hét mérkőzésen irányította az együttest, a mérlege öt győzelem és két döntetlen, 23-6-os gólkülönbséggel. Az eddigi meccsein 2,43 pontot szerzett átlagosan, amivel toronymagasan áll a lista élén. A második a rangsorban az osztrák Peter Stöger, aki az első hét fellépésén öt győzelem mellett két vereséget szenvedett, akárcsak a horvát Marijan Vlak, aki 1999-ben rajtolt hasonlóképpen.

Sztankovics érkezésével a korábban ideiglenesen kinevezett Máté Csaba irányításával tapasztalt gólgazdag játéka is megmaradt a csapatnak, utóbbi ugyanis a vizsgált első hét meccsén 24-7-es gólkülönbséggel rendelkezett.

Sztankovics a Nagyecsed elleni 8-0-s Magyar Kupa-sikerrel debütált, a bajnokságban, amelyben címvédő az FTC, négy meccsen három győzelem és egy döntetlen a mérlege, és a gárda a tabella élén áll, míg a Konferencia-ligában a szerb Csukaricski ellen 3-1-re nyert, az olasz Fiorentina otthonában pedig 2-2-es döntetlent ért el a Ferencváros, ezzel vezeti a négyesét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?