Cristiano Ronaldo Manchesterbe, Mbappe a Real Madridba tart

Ronaldo nemrég még tiszteletlenségnek titulálta a távozásáról szóló pletykákat, fogadkozott, hogy marad a Juventusnál.

Nem tölti ki szerződését a Juventusnál, írja az olasz sajtó. A torinói klub, illetve a játékos részéről hivatalos bejelentés egyelőre nem történt, ugyanakkor tény, hogy Ronaldo elhagyta a Juventus edzőközpontját.

A 36 éves portugál klasszis következő állomáshelye a Manchester City lesz. A marketing szempontjából érdemes volt a Juventusnak 2018-ban 100 millió euróért, 31 milliós éves fizetéssel leszerződtetnie az ötszörös Aranylabdást, szakmailag azonban nem volt egyértelműen sikertörténet a három Torinóban eltöltött év. Ronaldo lőtt ugyan 101 gólt, azonban a Juventusnak esélye sem volt a BL címre, az elmúlt idényben pedig a bajnoki cím sem jött össze.

Küszöbön áll Kylian Mbappe klubváltása is, sajtóértesülések szerint ugyanis a Paris Saint-Germain elfogadta a Real Madrid 180 millió eurós ajánlatát. A franciák a Real két korábbi, 160, illetve 170 milliós ajánlatára még nemet mondtak. Az átigazolási díjból jut a 22 esztendős csatár korábbi klubjának, a Monaconak is, ráadásul nem is kevés, 35 millió euró.

Mbappe távozása nagy érvágásnak tűnik, nem szabad azonban elfelejteni, hogy a PSG idén nyáron leigazolta Lionel Messit, s az argentin zseni mellett érkezett még Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma és Akraf Hakimi.

(Nyitókép: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?