Ezért a gesztusért indított vizsgálatot az UEFA Cristiano Ronaldo ellen

Az UEFA hivatalos honlapján közölte, hogy vizsgálatot indít Cristiano Ronaldo ellen, a portugál futballista Atlético Madrid ellen bemutatott obszcén öröme miatt. A Juventus játékosát legrosszabb esetben akár három mérkőzésről is eltilthatják.

Mint beszámoltunk róla, a Juventus Ronaldo mesterhármasával 3–0-ra legyőzte, s összesítésben 3–2-vel búcsúztatta a Bajnokok Ligája további küzdelmeitől a madridi együttest. Cristiano Ronaldo a harmadik gól után ünnepelt úgy, mint az odavágón Diego Simeone – az argentin trénert 20 ezer eurós bírsággal sújtották, az Európai Labdarúgó-szövetség munkatársai szerint ugyanis obszcén volt a gesztusa.

Az UEFA közleménye szerint a fegyelmi bizottság következő, március 21-ei ülésén születhet döntés Ronaldo esetleges büntetéséről. Lapértesülések szerint enyhébb esetben pénzbírság, a legsúlyosabb forgatókönyv szerint akár hárommeccses eltiltás is lehet a szankció.

Utóbbi szcenárió esetén Ronaldo a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján léphet pályára legközelebb – ha a Juventus egyáltalán eljut odáig. A torinói klubra a nyolc között a Real Madridot búcsúztató Ajax vár, továbbjutás esetén a Manchester City–Tottenham párharc győztesével találkozik. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?