Bajnokok Ligája: Ronaldo továbblőtte a Juventust, kiütéssel nyert a ManCity

A Juventus az Atlético Madrid, a Manchester City pedig a Schalke legyőzésével továbbjutott kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből.

Heves hazai rohamokkal indult a torinói visszavágó, hiszen a Juventus 2-0-ra elveszítette a párharc első meccsét Madridban. A negyedik percben máris betaláltak a hazaiak, de a játékvezető Cristiano Ronaldo szabálytalansága miatt nem adta meg a gólt. A játék képe nem változott, és a 27. percben éppen a portugál csatár fejesével szerzett vezetést az olasz bajnok. Ez volt Ronaldo 125. találata az európai kupaporondon, ezzel újabb rekordot állított fel. Az első félidő hajrájában a madridiak is vezettek néhány veszélyes akciót, de egyenlíteni nem tudtak.

A szünet után ismét a portugálok Európa-bajnoka volt eredményes fejjel. Bár Jan Oblak, az Atlético szlovén kapusa nagy vetődéssel kiütötte a labdát, a gólvonal-technológia jelzett a játékvezetőnek, aki így megadta a találatot. A 84. percben Angel Correa a tizenhatoson belül ellökte Federico Bernardeschit, az ezért járó büntetőből pedig Ronaldo alakította ki a 3-0-s végeredményt, és mivel nyolcadik alkalommal ért el mesterhármast a BL-ben, beállította Lionel Messi csúcsát.

A Manchester City az idegenben 3-2-re megnyert első mérkőzést követően hazai pályán is nyert a Schalke 04 ellen. Az első félidő második felében hét perc alatt háromszor volt eredményes az angol bajnok, majd a szünet után további négy gólt szerzett (7-0). 

A legjobb nyolc mezőnyének már tagja a Manchester United, az Ajax, a Tottenham Hotspur és az FC Porto is.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Juventus (olasz)-Atlético Madrid (spanyol) 3-0 (1-0)
Továbbjutott: a Juventus, 3-2-es összesítéssel.
Manchester City (angol)-Schalke 04 (német) 7-0 (3-0)
Továbbjutott: a Manchester City, kettős győzelemmel, 10-2-es összesítéssel.

Kapcsolódók

Kimaradt?