Célfotóval lett bronzérmes Betlehem Dávid a nyíltvízi úszók Eb-jén

Betlehem Dávid bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a belgrádi Európa-bajnokságon.

Az MTI beszámolója alapján a 20 éves magyarországi versenyző óriási csatában, célfotóval végzett a harmadik helyen az olimpiai számban, ezzel pályafutása első egyéni dobogós helyezését szerezte felnőtt világversenyen.

Betlehem Dávid dobogóra állhatott | Fotó: MTI/Derencsényi István

A regnáló világbajnok Rasovszky Kristóf a kilencedik helyen zárt, az aranyérem pedig a 2022-es budapesti vb-győztes olasz Gregorio Paltrinierié lett. A 29 éves nagy fölénnyel diadalmaskodott, mögötte több mint 20 másodperc lemaradással érkezett meg az élmezőny többi tagja, négyen gyakorlatilag egyszerre csaptak célba, így a célfotó döntött: Betlehem néhány perccel később hivatalosan harmadik lett a francia Marc-Antoine Olivier mögött.

„Nagyon örülök, hogy meglett ez a bronz. Az elején szokás szerint elindultam, aztán szerettem volna átadni a vezetést, de szinte senki sem akart az elejére jönni. A hajrában nagyon gyors tudtam lenni, a hosszú egyenesben pedig több embert is megelőztem. Boldog vagyok, hogy a sok negyedik, ötödik hely után végre fent állhatok a dobogón” – nyilatkozta az M4 Sportnak Betlehem. Hozzátette, az utolsó körben sokáig azt hitte, az élen halad, a másik úton úszó Paltrinierit ugyanis kitakarta a bírók hajója, így ő teljesen elveszett a látótérből.

Rasovszky Kristóf arról beszélt, hogy néhányan – főként azok, akik nem jutottak ki az olimpiára – rendkívül sportszerűtlenül viselkedtek a viadal alatt, és mindent megtettek annak érdekében, hogy „ne legyen tiszta a verseny”. „Remélem, akik ott lesznek az olimpián, tudják, mi az a fair play, én pedig bízom benne, hogy nekem visszaad valamit az élet” – fűzte hozzá az ötkarikás ezüstérmes, aki megjegyezte, a 2021-es tokiói játékok előtt is érem nélkül maradt a kontinensviadalon, így „nincs világvége”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?