Australian Open: könnyedén jutott a nyolcaddöntőbe Simona Halep

Lényegesen könnyebb dolga volt a 2. kiemelt Simona Halepnek az orosz Veronika Kugyermetova ellen az Australian Open női egyesének harmadik fordulójában, mint egy körrel korábban az ausztrál Alja Tomljanoviccsal szembeni összecsapáson volt.

A konstancai lány 1 óra 18 perc alatt 6-1, 6-3-ra győzte le a 32. favorit orosz lányt és bejutott az év első Grand Slam tornájának nyolcaddöntőjébe.

Amikor Kugyermetova megnyerte mérkőzés első játszmáját még nem gondolhatta, hogy az lesz az utolsó sikerélménye az első szettben, ugyanis Halep a következő hat game-et hozva 30 perc után behúzta az első szettet.

A második játszma elején Kugyermetova elvette Halep adogatását, viszont a következő játékban Halep kiegyenlítette az állást. A következő két game-ben egyik fel sem tudta meglepni ellenfelét, viszont az ötödik játékban Kugyermetova ismét „előredugta az orrát”. Szemtelensége annyira felbőszítette Halepet, hogy a román lány több játékot nem is engedélyezett ellenfelének,  és 78 perc után 6-1, 6-3-ra megnyerte az összecsapást.  

Halep 4 ászt ütött és 3 kettőshibát vétett, míg Kugyermetovának 1 ásza és 2 kettőshibája volt. Simonának jobban ment az első, 60%-54%, és a második adogatása is, 47%-33%. Simona 13 bréklabdát harcolt ki, amelyekből 6-ot érvényesített, Kudermetovánál ez az arány 4/2. A román játékosnak több volt a nyerő ütése, 21-17, és kevesebb ki nem kényszerített hibát is vétett, 12-38. Simona ezzel bebiztosított magának egy 320 000 ausztrál dolláros csekket és 240 WTA-pontot.

A román teniszező következő ellenfele az Iga Swiatek-Fiora Ferro összecsapás győztese lesz.

A Babos Tímeát két napja búcsúztató fiatal orosz, Anasztaszija Potapova simán, két szettben kikapott a 10. kiemelt Serena Williamstől. Esélyeshez méltóan, könnyedén került a következő körbe Garbine Muguruza és Markéta Vondrousová is, a tajvani Hszie Szu-vej viszont közel három órán át küzdött az olasz Sara Erranival, mire három játszmában legyűrte.

női egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért)

  • Simona Halep–Veronika Kugyermetova 6:1, 6:3
  • Hszie Szu-vej (tajvani)–Errani (olasz) 6:4, 2:6, 7:5
  • Vondrousová (cseh, 19.)–Cirstea (román) 6:2, 6:4
  • Muguruza (spanyol, 14.)–Dijasz (kazah) 6:1, 6:1
  • Szabalenka (fehérorosz, 7.)–Li (amerikai) 6:3, 6:1
  • S. Williams (amerikai, 10.)–Potapova (orosz) 7:6, 6:2

Kapcsolódók

Kimaradt?