Australian Open: Halep és Cîrstea is bejutott a 3. fordulóba

Alaposan ráijesztett támogatóira a női tenisz világranglista 2. helyén álló Simona Halep az Australian Open második fordulójában a hazai közönség előtt játszó Ajla Tomljanovic elleni mérkőzésen. 4-6, 6-4, 2-5-ös állásnál a meccsben maradásért szervált, 30-30-nál az ausztrál lány két pontra volt a győzelemtől.

Fotó: Agerpres/EPAAz év első Grand Slam tornájának 2. kiemeltjeként Simona Halep esélyeshez méltó magabiztossággal kezdte a mérkőzést a WTA-ranglista 72. helyén álló Ajla Tomljanovic ellen, azonnal elvéve az ausztrál lány adogatását, majd saját jó adogatójátékára támaszkodva 2-0-ra növelte előnyét. Ezután viszont „hiba került a gépezetbe”, ugyanis Tomljanovic sorozatban négy játékot megnyerve megfordította az állást. Ehhez kellett Halep szokásosnál is gyengébb adogatójátéka, amit az ausztrál rendre letámadott.

A konstancai lány egyenlített ugyan 4-4-re, viszont Tomljanovic a következő játékot behúzta. 4-5-nél Halep több alkalommal is közel állt a rövidítés kiharcolásához (40-40 után nyolc egyenlőség is volt), viszont 58 perc után a hazai közönség ugorhatott talpra a Margaret Court Arénában, ugyanis Tomljanovic 6-4-re megnyerte az első szettet.

A második játszma brékek sorozatával kezdődött, a felek ötször vették el ellenfelük adogatását. 3-4-nél aztán Halep megtalálta győztes formulát és a következő három játék megnyerésével egyenlíteni tudott.

A mindent eldöntő harmadik játszmát Ajla Tomljanovic kezdte jobban adogatása megnyerése után elvette Halepét is. (2-0) A román lány visszajött 2-2-re, viszont ezután az ausztrál sportoló percei következtek, aki 5-2-nél egy game-re volt a torna eddigi legnagyobb meglepetésétől.

Halep az „életben maradásért” adogatott, majd egy újabb brékkel közelebb lopódzkodott. 5-4-nél Tomjanovic játékán több alkalommal is érződött az elbizonytalanodás, ami gyakori dolog a favoritok ellen pályára lépő teniszezők esetében. Ezután egyre inkább a Halep akarata érvényesült, és a konstancai lány 2 óra 31 perc után 4-6, 6-4, 7-5-re megnyerte a mérkőzést.

A román lány következő ellenfele az orosz Veronika Kugyermetova lesz, aki a második fordulóban honfitársát, Carvara Gracsevát győzte le 5-7, 6-2, 6-2-re.

Fotó: Australian OpenHalep nem lesz az egyedüli román teniszező a 3. fordulóban, ugyanis a szerdai játéknap egyik legnagyobb meglepetését okozva Sorana Cîrstea 6-4, 1-6, 6-1-re legyőzte a világranglista 8. helyét elfoglaló Petra Kvitovát.

Kvitova jobban kezdte a meccset, 2:0-ra és 3:1-re vezetett, de Cîrstea remek játékkal négy gémet nyert zsinórban és 5:3-ra fordított. Petra brékelt, de utána nem tudta megnyerni adogatását, és Sorana 6:4-re behúzta az első játszmát.

Kvitova uralta a második szettet, 4:0-ra vezetett és 6:1-re nyert, ám a döntő szettben megfordult a helyzet, Cîrstea vezetett 4:0-ra és nyert 6:1-re. A következő fordulóban egy másik cseh lány, a 19. helyen kiemelt Marketa Vondrousova (21, WTA - 20.) ellen játszik.

Halep és Cîrstea eddigi teljesítményéért 215.000 ausztrál dollárt és 130 WTA-pontot kap.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?