Australian Open: a doppingoló Jasztremszka nem indulhat Melbourne-ben

Fotó: insidethegames.bizA nemzetközi szövetség (ITF) elutasította a pozitív doppingtesztet szolgáltató Dajana Jasztremszka fellebbezését, amelyet játékjogának felfüggesztése miatt nyújtott be, így az ukrán teniszező nem indulhat a februári Australian Openen - adta hírül az insidethegames.biz portál.

Az ITF január elején közölte, hogy a női világranglista 29. helyezettjének november 24-én, versenyen kívül adott vizeletmintájában a tiltólistán szereplő meszterolonra bukkantak. Ez az anabolikus szteroid növeli a tesztoszteron (férfi nemi hormon) szintjét a szervezetben. Jasztremszka - aki a fellebbezése előtt közösségi oldalán visszautasította a doppingvádat - eddig három WTA-tornán diadalmaskodott, a 2019-es wimbledoni bajnokságon pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.

A 20 éves játékos felfüggesztése ellenére elutazott Ausztráliába, balszerencséjére azonban olyan repülőjárattal, amelynek utasai között megérkezéskor több pozitív koronavírus-esetet azonosítottak. Így egyike lett annak az összesen 72 játékosnak, aki kéthetes szigorú karanténba került Melbourne-ben.

Az idei nyílt ausztrál bajnokságot - a pandémiához kapcsolódó biztonsági lépések részeként - a korábban megszokott januári időponthoz képest a szervezők három héttel későbbre halasztották, így azt a tervek szerint február 8. és  21. között bonyolítják le.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?