Australian Open: 47 játékost 14 napos karanténba helyeztek

Az ausztrál egészségügyi hatóságok egy Los Angelesből Melbourne-be, az Australian Openre érkező charterjárat utasai közül kettőnél pozitív koronavírustesztet mutattak ki, emiatt a géppel érkezőket, köztük több ismert teniszezőt 14 napos karanténra köteleztek a hotelszobájukban. Egy Abu-Dzabiból érkező gépen hasonló eset történt, összesen 47 teniszező került karanténba.

A hatóságok szombaton közölték, hogy a két érintettet – a repülőgép személyzetének egyik tagját és az egyik utast – egészségügyi intézménybe vitték. A többi 66 utast – akik Los Angelesben állítólag negatív teszt birtokában szálltak fel a járatra – közvetlen kapcsolatként karanténra kötelezték.

A helyi sajtó arról számolt be, hogy a hotelszobában maradó játékosok között van a bajnokság kétszeres győztese, Viktorija Azarenka is. A 31 éves fehérorosz teniszező az elsők között érkezett meg pénteken, és közösségi oldalán fejezte ki örömét, hogy Melbourne-ben lehet. Ehhez egy képet is mellékelt hotelszobája ablakából, de azóta sem tett fel újabb bejegyzést.

Fotó: Yahoo NewsA torna szervezői később azt is bejelentették, hogy az Abu-Dzabiból érkezett egyik gépen is történt egy hasonló eset – ott sem játékos szolgáltatott pozitív tesztet –, így onnan 23 játékos kényszerül a következő két hétben hotelszobájában maradni, az amerikai géppel érkezett 24 társukkal egyetemben.

Az Australian Open február 8-án kezdődik, a karanténra kötelezett játékosok számára az egyetlen edzéslehetőség 14 napig a szobabicikli használata lesz, míg a többiek szigorú feltételek mellett és felügyelettel naponta akár öt órát is edzhetnek.

Vasárnapig mintegy 1200 teniszező, edző, kísérő és hivatalos személy érkezik 15 különgéppel a Grand Slam-tornára. A résztvevők negatív teszttel indulhatnak útnak, és érkezéskor, illetve a 14 napos karantén alatt naponta szűrik őket.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?