Augusztusra felújítanák a zilahi stadion lelátóját

A múlt hónapban megkezdődött a zilahi városi stadion lelátójának felújítása. A beruházás értéke 522 680 lej, a munkálatok várhatóan idén augusztusban fejeződnek be – tudtuk meg Fazakas Miklós alpolgármestertől.

A munkálatok magukban foglalják a régi betonpadlók, ülőhelyek eltávolítását, a teljes felület hő- és vízszigetelését, a repedések tömítését, a lelátó újjáépítését, 1565 ülés felszerelését és a lelátók külső falainak hőszigetelését is. Amint az alpolgármestertől megtudtuk: a stadiont 2017 és 2018 között részben már felújították, abban az évben lebontották a fémlelátót.

Az építése óta nem végeztek felújítást a lelátón | A szerző felvételei

Utóbbit a megépítése óta nem újították fel, ezért a 2500 férőhelyes tribün padlózata az utóbbi évtizedekben sok helyen ujjnyira megrepedt, dió nagyságú rések jelentek meg rajta, amelyeken keresztül esős időben a víz beáztatta a lelátó alatt lévő öltözőket, termeket és irodákat. Évente többször is meszeltek az ,,alagsorban”, ahol a helyi birkózó-, és asztalitenisz klub edzései zajlottak, mert a vakolat repedezett, penészfoltok jelentek meg a falakon.

Harmadik ligás csapatnak ad otthont a létesítmény

,,A labdarugópálya körül éjszakai megvilágítással ellátott atlétikai pálya van, amit bárki használhat, akár késő délután is, amikor nem tartanak hivatalos edzéseket. A füvesített pályát az idén sem kellett kicseréltetnünk, néhány helyen pótolták a hiányzó vagy rosszabb állapotban lévő részt. A városnak van egy második helyen lévő C-ligás focicsapata, amely a B-ligába való feljutás küszöbén áll. A helyi sportegyesület keretében pedig működik karate, foci- és röplabdacsapat, de a jövőben több sportágat is bevonnánk, hogy a fiataloknak, a gyermekeknek sportolási lehetőséget biztosítsunk” – mondta az alpolgármester.

Kapcsolódók

Kimaradt?