Akcióba lendültek a buldózerek, bontják a Camp Nou-t

A spanyol La Liga következő szezonjában az 1992-es nyári olipmiai játékokra készített Montjuic stadionban játssza hazai mérkőzéseit az FC Barcelona, mivel a legendás Camp Nou átfogó „ráncfelvarráson” esik át.

Akcióba lendültek a buldózerek a barcelonai Camp Nou stadionnál, hogy egy három éves és több mint egy milliárd euróból megvalósuló felújítási folyamat végén visszaköltözhessen régi-új otthonába Xavi csapata. A legendás létesítmény befogadóképessége a felújítás után a jelenlegi 95 ezerről 105 ezerre nő.

A tervek szerint az új aréna felújítása 1000 nap alatt fejeződik be, de a Barca már a 2024-2025-ös szezonban ismét a híres stadionjában játszhat majd, csökkentett befogadóképességgel. Mindaddig a gránátvörös-kékek az 1992-es olimpiának otthont adó Montjuic stadionba költöznek. 

Pár évvel ezelőtt a Real Madrid is felújította a Santiago Bernabeu stadiont, a munkálatok alatt a királyi gárda a 15 ezer férőhelyes Alfredo Di Stefano stadionban, majd a részben megnyitott Bernabeu stadionban játszott.

Az 1957-ben felavatott Camp Nou jelentős ráncfelvarrást kap. A legnagyobb változásokon a harmadik emelet fog átesni, az új Camp Nou egy teljesen fedett stadion lesz. A Camp Nou és az egész sportkomplexum építése 1,45 milliárd euróba kerül, a pénzt 20 befektetővel - köztük a Goldman Sachs és a JP Morgan - kötött szerződésekből finanszírozzák, a hiteleket pedig legfeljebb 24 év alatt, részletekben kell visszafizetni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?