La Liga: huszonhetedszer bajnok az FC Barcelona

A spanyol La Liga 34. fordulójában az Espanol elleni városi derbin elért 4-2-es sikerrel szerezte meg a bajnoki címet az FC Barcelona.

Az őszi formáját idéző Robert Lewandowski hamar gólt szerzett (0-1), majd a neki gólpasszt adó Alejandro Balde is betalált (0-2), megszerezve profi karrierje első gólját. Amikor aztán a 40. percben ismét gólt lőtt a lengyel csatár mesteri támadás végén (0-3), akadt olyan hazai szurkoló, aki könnyekben tört ki: más ligában futballozik most a két barcelonai csapat.

A bajnoki címet ezzel a sikerrel végleg megszerző FCB az első harminc percben nem a tiki-takát, hanem a totális futballt idézte meg, az első gólban Ronald Araújo és Balde volt a két főszereplő, a másodiknál a balhátvéd a kapu közvetlen közelében jelent meg, a jobbhátvéd, Jules Koundé szélről több veszélyes támadást vezetett, egy alkalommal középről meg majdnem gólt lőtt: elismerően bólogatott a pálya szélén dolgozó Gary Lineker is.

Fotó: Twitter/FC BarcelonaEgyetlen helyzetét elpuskázta az Espanyol az első félidőben, a volt barcelonás Martin Braithwaite közelről sem tudott túljárni a remekül kilépő Marc-André ter Stegen eszén – a szünet után nem sokkal betalált Jules Koundé (0-4), az ötös jobb sarkáról fejelt a bal sarokba, és innen már nem volt visszaút a hazaiaknak.

A hazaiak még tudtak ugyan kozmetikázni az eredményen a csereként beálló Javi Puado és Joselu góljaival, de a győzelemért járó 3 pont az FC Barcelonánál kötött ki.

Sorozatban a 15. alkalommal nem kapott ki itt a Barcelona, sorozatban a 26. alkalommal nem bukta el a városi derbit.

Labdarúgó La Liga, 34. forduló
Espanyol–FC Barcelona 2–4 (0–3)
Gólszerző: Puado (74.), Joselu (90+2.), ill. Lewandowski (11., 40.), Balde (20.), Koundé (53.)

Az örökranglista:
35 - Real Madrid
27 - FC Barcelona
11 - Atlético Madrid
8 - Athletic Bilbao
6 - Valencia
2 - Real Sociedad
1 - Deportivo La Coruna, Sevilla, Real Betis

Kapcsolódók

Kimaradt?