banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Akár már a jövő héten visszatérhetnek a szurkolók a spanyol bajnokságban

A bilbaói San Mames stadion | Fotó: Agerpres/EPASpanyol sajtóhírek szerint a labdarúgóliga kérvényezte, hogy a jövő hét végén, a járványhelyzetben meghozott korlátozó intézkedések tervezett megszűnésével párhuzamosan a szurkolók jelzésértékűen visszatérhessenek az első és másodosztályú bajnokságok mérkőzéseire.

A spanyol sajtóban – a Cadena SER és a COPE rádiók műsoraiban elhangzott információkra hivatkozva – megjelent hírek szerint a liga azt szeretné elérni, hogy még az idény vége előtt visszatérjenek a nézők a stadionokba, így az első osztály utolsó négy, a második vonal utolsó öt fordulójában ismét lehetnének szurkolók a lelátókon, számukat azonban ötezer főben maximalizálnák. Ez reményeik szerint jelzésértékű lehetne a következő idény előtt, amellyel kapcsolatban már abban bíznak, hogy megszűnnek a létszámra vonatkozó korlátozások.

Az ügyben az egészségügyi minisztériumnak kell kimondania a végső szót.

Jövő héten, a La Liga 35. fordulójában a bajnoki címről és a dobogós helyek sorsáról is döntő mérkőzéseket rendeznek: a Barcelona (3.) az Atlético Madridot (1.), míg a címvédő Real Madrid (2.) a Sevillát (4.) fogadja. Az éllovas Atléticónak 73, a Real Madridnak és a Barcelonának egyformán 71 pontja van – az egymás elleni eredményeiket tekintve a fővárosiak állnak jobbak –, míg a Sevillának 70. A katalánok viszont egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint közvetlen riválisai, a Granada (8.) elleni hazai összecsapásukat csütörtökön pótolják.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?