A térség legmodernebb skateparkját adják át hamarosan Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön a nyáron átadják az urbánus sportok kedvelőinek paradicsomát, a térség legmodernebb skateparkját.

Gördeszkások, görkorcsolyázók, rolleresek és trial-biciklisek által egyaránt használható pálya 80 százalékban megépült, tájékoztatott a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, amely szerint a kivitelező tartja az ütemtervet és a sportolók augusztusban birtokba vehetik a Szemerja negyedi, Szabó Kati Sportcsarnok melletti létesítményt.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tájékoztatása szerint jelenleg a gördeszkapark elemeinek burkolatát építik, ezt megelőzően a kivitelező kiöntötte a betonrészeket, illetve felszerelte a szaniter elemeket, így a csorgót, mosdót, pelenkázó helyiséget. A skatepark további berendezéseit május végén szerelik fel. A kivitelező augusztusra ígéri az 5,6 millió lejes beruházásból épülő sportlétesítmény átadását.

A sepsiszentgyörgyi skatepark az egyik legmodernebb ilyen létesítmény lesz a térségben és akár nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas. A skatepark betonból elkészített elemeit aszfaltréteggel borítják, amelyre rudak, fém, beton és fa elemek-, valamint quarter pipe, half pipe és spine elemek kerülnek. A pályák 3 nehézségi szintűek, így egyaránt használhatóak kezdők, középhaladók és haladók által. Ugyanakkor lesz pálya a rolleresek, gördeszkások és görkorcsolyázók számára is, továbbá egy pumptrack, és padokkal ellátott pihenőhelyet is kialakítanak.

A Szemerja negyedi skatepark a sepsiszentgyörgyi fiatalok régi álma, ugyanis a korábbi, Állomási tó partján felszerelt gördeszka elem tönkrement, így a gördeszkások, görkorcsolyázók, rolleresek és trial-biciklisek többnyire a parkban, játszótereken vagy kultúrpalota előtti téren gyakorolnak, ám a közterek nem megfelelőek ezeknek a sportoknak és a közlekedőket is zavarják.

Kapcsolódók

Kimaradt?