A Transilvania Motor Ring egykori vezetője lett a sportminisztérium új államtitkára

Thomas Moldovan, a Maros Megyei Tanácsnak alárendelt Transilvania Motor Ring versenypálya egykori vezetője lett a sportminisztérium új államtitkára.

Államtitkári funkciójában segíti majd a Maros Megyei Tanács és a megyeszékhely sportinfrastruktúrába történő beruházási kezdeményezéseit. Hangsúlyozta, mivel korábban a Transilvania Motor Ring vezetője volt, az erre vonatkozó benyújtott projekteket is prioritásként kezeli majd. A legsürgősebb teendők közé sorolta a jelenlegi versenypálya modernizálást ami – mint fogalmazott – egymillió euróba kerülne, valamint egy új versenypálya megépítését is, amely további  kétmillió eurót emésztene fel.Thomas Moldovan államtitkár és Péter Ferenc megyei tanácselnök | Fotó: Maros Megye Tanácsa

„Fontos, hogy az országos fejlesztési tervek összhangban legyenek a Maros Megyei Tanács, valamint a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal fejlesztési terveivel. Ennek érdekében az RMDSZ, a Nemzeti Liberális Párt és a Szociáldemokrata Párt olyan vegyes csapatot állított fel, amely munkájának segítségével az elkövetkező időszak fejlesztési stratégiája körvonalazódik” – jelentette ki a Maszolnak Thomas Moldovan.

Kifejtette, a Novák Eduárd sportminiszter által kiadott feladatok mellett minden Maros megyét, valamint Marosvásárhelyt érintő fejlesztési lehetőségre odafigyel. Az államtitkár szerint Maros megyében remélhetőleg a sport és ezen belül az autósport helyzete jelentősen javul az elkövetkezendőkben.

Megjegyezte, fontosnak tartja a megyében működő sportegyesületek felkarolását, hiszen ezáltal a lakosság egészségiállapot-mutatói is javulnak. Maros megyének szüksége van arra, hogy a sportegyesületek együttműködjenek a sportokat támogató egészségügyi intézményekkel, hiszen csak ezek segítségével, közösen lehet hatékony versenysportot létrehozni – részletezte. Mivel Maros megye kiváló egészségügyi és sportlétesítményekkel rendelkezik, minden esély megvan arra, hogy a megye sportélete jelentősen javuljon – jelentette ki Thomas Moldovan.

Fotó: Facebook/Transylvania Motor Ring

Az autósportot illetően úgy nyilatkozott, Maros megye nagyon jó helyzetben van, hiszen az országban jelenleg csak itt van nemzetközi szintű autósportoknak szánt pálya, és ha sikerül a tervezett másik autósportpályát is megépíteni, akkor a régió legnagyobb autósportcentrumával fog rendelkezni a megye. A szakemberek szerint a versenypályákon tartott megmérettetések csaknem 20 százalékkal növelnék a hazai turizmus bevételét. Összegzésében úgy fogalmazott, egy autósport-versenyhétvége akár 50-60 ezer embert is vonzhatna, ami jelentős bevételeket hozna a megyének.

Thomas Moldovan kinevezett államtitkár korábban atlétikával, vitorlázórepüléssel, harcművészettel, valamint autósporttal is foglalkozott sportolóként, edzőként és játékvezetőként egyaránt. A sport világából érkezve olyan fenntartható projekteket kíván megvalósítani, amelyek megváltoztatják a romániai sportmentalitást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?