A CFR eladta Szaúd-Arábiába válogatott védőjét

Mint arról korábbi cikkeinkben is beszámoltunk, átfogó nyári kiárusításba kezdett a Kolozsvári CFR, ennek legutóbbi mozzanataként a vasutasok hétfő reggel bejelentették, hogy eladták Szaúd-Arábiába a háromszoros bajnok Andrei Burcát.

A 30 éves román válogatott védő a szaúd-arábiai első ligába frissen feljutott Al-Akhdoudhoz szerződik; a gsp.ro információi szerint a CFR 1 millió eurót kap a szaúdiaktól Burcáért.

„Köszönünk mindent, Andrei Burcă! A Kolozsvári CFR 1907 és az Al-Akhdoud klubok megegyeztek Andrei Burcă végleges átigazolásáról a szaúd-arábiai élvonalba” – írta közösségi oldalán a fellegvári klub.

Burcă 2019 nyarán érkezett Kolozsvárra, ahol gyorsan a csapat védelmének egyik alappillérévé vált. A bordó mezben eltöltött négy szezon alatt 163 alkalommal lépett pályára, 3 bajnoki címet és egy Román Szuperkupát nyert a CFR-rel. Az európai porondon 45 mérkőzésen lépett pályára, legemlékezetesebb a Celtic Glasgow elleni gólja marad, a CFR ezzel a győzelmével kvalifikálta magát a 2019/2020-as szezonban az európai tavaszra.

A szaúd-arábiai bajnokságban Andrei Burcă - többek között - Cristiano Ronaldo (Al Nassr) és Karim Benzema (Al Ittihad) ellenfele lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?