Huszonhat versenyző indul a Székely Vágtán

A 2018-as Székely Vágtán 26 lovas áll rajthoz: 15-en a Székely Vágta futamán, a Nemzeti Vágtára való kijutásért küzdenek, 11-en a Góbé futamon vesznek részt – közölték szerdán a szervezők.

"Minden idők legerősebb futamaira készülhetünk, hiszen jónéhány Székely Vágta nyertes galoppozik, és mind arra törekszenek, hogy megismételjék győzelmüket. Nagy visszatérője a lovasversenynek Fazakas Géza és Gamma, akik bizonyára szintén nyerni jönnek" – olvasható a közleményben.

Az idei versenyzők felének van már valamilyen helyezése a futamokon, a többiek pedig szintén rutinos lovasok, tehát jól ismerik a pályát és azt is tudják, milyen adottságokkal lehet Székely Vágtát nyerni. Így, az izgalmas futamok borítékolhatók, de hogy Berde Lóránd vagy Fazakas Géza dupláz-e, esetleg Zsigmond János tripláz, ezt már csak a jövő hétvégi verseny dönti el.

Mellettük galoppoznak majd a szintén helytartók, Bartha Ferenc, László Pál, Ugron Attila és Tóth Barna is, közülük a gyergyószentmiklósi induló, László Pál ezúttal új lóval, Kemesével próbál szerencsét. A Góbé futamon is erős a mezőny: Bálint András és Szellő, kétszeres győztesek, ismét indulnak, de szintén starthoz áll Dáriusz, aki 2016-ban volt a leggyorsabb ló a futamon.

A Székely Vágtán 10 Kovászna megyei és 5 Hargita megyei település lovasa vesz részt, a Góbé-futamon 7 Kovászna megyei és 4 Hargita megyei versenyző indul.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?